Aπό στρατιώτης του Άσαντ στον ISIS – Ο τζιχαντιστής μίλησε για τη ζωή του

Aπό στρατιώτης του Άσαντ στον ISIS – Ο τζιχαντιστής μίλησε για τη ζωή του

Με κάθε λεπτομέρεια είχε περιγράψει τη ζωή και τη δράση του στα στελέχη της υπηρεσίας ασύλου, που του πήραν την πρώτη συνέντευξη μόλις έφτασε μαζί με την οικογένεια τους αρχικά στο Φαρμακονήσι και μετά μεταφέρθηκε στο hot spot στη Λέρο, ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη. 

Όπως αποκαλύπτει το CNN Greece, ο ίδιος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στον ISIS και υποστηρίζει ότι η αιτία που διαφώνησε και έφυγε ήταν ότι του ζήτησαν να μεταφέρει οκτώ άτομα μαχητές στην Ευρώπη.

Ο 32χρόνος ήταν, αρχικά, το 2006 στην ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και από το 2011 βρίσκεται στο πλευρό του ελεύθερου συριακού στρατού. Το 2012 εντάσσεται στο μέτωπο αλ Νούσρα, -στη συριακή αλ Κάιντα- που όπως χαρακτηριστικά είπε «είχε περισσότερα όπλα».

Λίγο καιρό αργότερα, τραυματίζεται και μεταφέρεται στο Ισραήλ όπως υποστηρίζει, για περίθαλψη.

Από τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι στο Μάρτιο του 2014 , πολεμά στο όνομα του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και στο πλευρό του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους.

Πήγε στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ όταν πολεμούσε με την αλ Νούσρα (η οποία συνεργαζόταν τον ISIS), πολέμησε στη Ράκα, εναντίων της συριακής κυβέρνησης ενώ τότε ήταν που ο Amir Abulogman, που ήταν αρχηγός στη Ράκα, του ζήτησε να μεταφέρει άτομα στην Ευρώπη.

Ο 32χρόνος παραδέχεται ότι ήταν μαχητής του ISIS στη μάχη για την κατάληψη του αεροδρομίου Ντέιρ αλ Ζορ, όπου όμως έχασαν τη μάχη το Φεβρουάριο του 2014.

Όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σύρου, πέρασε και δυο χρόνια στην Τουρκία. Όταν νοίκιασε μαζί με άλλα 5 άτομα ένα σπίτι στα Άδανα. Είχαν μαζί τους, όπως ισχυρίστηκε, τουλάχιστον 800 χιλιάδες δολάρια και πολλά όπλα.

Τα περισσότερα χρήματα τα έδωσαν για να αγοράσουν δεκάδες πλαστά διαβατήρια αλλά και για να χρηματίσουν κρατικούς παράγοντες.

Οι τουρκικές Αρχές τον εντοπίζουν και τον φυλακίζουν και μάλιστα ο ίδιος αποκαλύπτει ότι την εποχή που ήταν στη φυλακή, στο ίδιο κτίριο βρισκόταν και ο Abo Shjaa, γνωστός αρχιτρομοκράτης. Τελικά και οι δυο απελάθηκαν από την Τουρκία στη Συρία.

Ο 32 χρόνος περιέγραψε στους υπαλλήλους του ασύλου και το πως κατάφερε να φτάσει στη χώρα μας. Όπως είπε, έδωσε αρχικά 500 δολάρια σε έναν Τούρκο αστυνομικό στη περιοχή Hawwar, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και μετά με λεωφορείο, πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου βρήκε τη γυναικά του και το παιδί του.

Αμέσως μετά, πήγαν στα παραλία της Τουρκίας και με μια βάρκα με άλλα 10 άτομα έφτασαν στο Φαρμακονήσι.

Ο ίδιος υποστήριζε συνεχώς ότι ο ISIS δεν θα του συγχωρέσει ποτέ που δεν άκουσε την εντολή για τη μεταφορά ατόμων στην Ευρώπη και όπως ισχυρίστηκε για να πάρει το άσυλο, αν οι Αρχές τον απελάσουν τότε τα μέλη της οργάνωσης, θα τον σκοτώσουν.

Πηγή: cnn.gr-Φωτογραφίες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ