Εβρίτικο χρώμα με τον Γιάννη Στάνγκογλου η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Εβρίτικο χρώμα με τον Γιάννη Στάνγκογλου η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Εβρίτικο χρώμα είχε η σημερινή Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2018, αφού ο συντοπίτης μας (από το Θούριο Ορεστιάδας) ηθοποιός Γιάννης Στάνγκογλου έκανε την απαγγελία αποσπάσματος του ποιήματος «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Τάκη Δόξα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε λοιπόν σήμερα το μακρύ ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει στην Πιόνγκτσανγκ της Ν. Κορέας, όπου πρόκειται να διεξαχθούν οι 23οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2018.  Αν και η συννεφιά και η σύντομη βροχούλα επιβεβαίωσαν τους φόβους των διοργανωτών ότι η πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, δεν θα μπορούσε να ανάψει την πρώτη δάδα με τις ακτίνες του ηλίου και τη βοήθεια του κοίλου κατόπτρου, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.

Για την τελετή της «Αφής» επιστρατεύθηκε η αναπληρωματική φλόγα που είχε διατηρηθεί από την χθεσινή «τελευταία» πρόβα και έτσι η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μετά την τελετή της Αφής, η πρωθιέρεια κατευθύνθηκε στο Στάδιο, μεταφέροντας τη φλόγα με τη συνοδεία των ιερειών. Εκεί, άναψε τη δάδα του πρώτου δρομέα, Απόστολου Αγγέλη, που πήγε μέχρι το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, εκεί όπου έδωσε τη Φλόγα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γι-Σουνγκ.

Δεν θα περάσει από Έβρο και Θράκη δυστυχώς η Ολυμπιακή Φλόγα

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το ταξίδι της ώστε να φτάσει στον τελικό της προορισμό για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Πιόνγκτσανγκ 2018”. Όπως συμβαίνει όμως κάθε φορά για τοιυς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η φλόγα δεν θα περάσει από τον Έβρο και τη Θράκη γενικότερα και θα φτάσει ως την Δράμα.

Τόσο πολύ μας υπολογίζουν και οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και βρίσκουν την γελοία δικαιολογία ότι πηγγαίνει ως την Δράμα επειδή η πόλη έχει αθλητές χειμερινών σπορ. Τουλάχιστον είχαμε εκπροσώπηση με τον Γιάννη Στάνγκογλου στην τελετή Αφής της Φλόγας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*