“Εξ αίματος”: Ένα σημαντικό βιβλίο για τον Ποντιακό ελληνισμό

“Εξ αίματος”: Ένα σημαντικό βιβλίο για τον Ποντιακό ελληνισμό

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την ΕΠΟΦΕ (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου) και τους Ποντιακούς συλλόγους Νίψας, Πεύκων «Οι Ρίζες», Ποντίων Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», Ν. Χηλής «Άγιος Γεώργιος», Παλαγίας « Ο Μέγας Αλέξανδρος»  και Δωρικού «Ακρίτες Κομνηνοί», παρουσιάζουν το βιβλίο του Θόδωρου Π. Τσιστεκίδη «Εξ Αίματος», αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στις 20:00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Παραστατίδης μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας, η Στέλλα Καραμήτρου, κριτικός λογοτεχνίας- υπεύθυνη Πολιτιστικού Τομέα του Status radio και ο Κώστας Παπαγιάννης καθηγητής ξένων γλωσσών.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει  με την λύρα του ο Άκης Μαρμαρίδης και θα τη συντονίσει ο Δημήτρης Κελεμίδης, πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ.=

“Οι σελίδες αυτού του βιβλίου είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής έρευνας τριών ετών και συγκεκριμένων στοιχείων από το Αρχείο Επιτροπής Προσφύγων, αλλά και περιγραφές αυτών που έζησαν τα γεγονότα και τα διέσωσαν με τις διηγήσεις τους στον συγγραφέα.

Αφιερωμένο στην ιερή και άληστο μνήμη των Εθνομαρτύρων του Πόντου, καθώς και των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας”.​