Ορεστιάδα: Η ενέργεια του παλαίμαχου Νώντα Κουγιανού που τους συγκίνησε όλους στον Ορέστη

Ορεστιάδα: Η ενέργεια του παλαίμαχου Νώντα Κουγιανού που τους συγκίνησε όλους στον Ορέστη

Ο Νώντας Κουγιανός για εμάς τους παλαιότερους που τον παρακολουθούσαμε στα γήπεδα του Έβρου με την φανέλα του Ορέστη, ήταν ένας ασταμάτητος επιθετικός που άφησε το… αποτύπωμα του στο πέρασμα απ’ την ομάδα της Ορεστιάδας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στους φιλάθλους των άλλων ομάδων του νομού.

Ο μικρόσωμος αλλά ασυγκράτητος κυνηγός που δεν κατάγονταν απ’ την περιοχή μας, ζει πλέον στο Παναιτώλιο Αγρινίου, με τη σύζυγό του και την κόρη του. Προμηθεύτηκε λοιπόν εισιτήριο διαρκείας του Ορέστη κιαι η διοίκηση του με ανακοίνωση της φρόντισε να τον ευχαριστήσει. Όπως αναφέρει: “Αν κάποτε συγκινούσε με το θέαμα που προσέφερε στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της ομάδας μας, ο Νώντας Κουγιανός, σήμερα μας συγκίνησε με μια συμβολική μεν κίνηση με υλικό δε αντίκρισμα.

Λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που νιώθει για την ομάδα μας, την οποία υπηρέτησε για τρεις σεζόν (1981-1984) ως ποδοσφαιριστής της και μάλιστα πρώτος σκόρερ της εκείνα τα χρόνια, με μεγάλη χαρά και νιώθοντας μεγάλη τιμή γι΄ αυτό, ως ελάχιστο δείγμα της αγάπης του αυτής όπως μας δήλωσε, προμηθεύτηκε μια κάρτα διαρκείας του Ορέστη για τη σεζόν 2017 – 2018.
Δεν έχουν τόση σημασία τα 50 € όσο η χειρονομία αυτή καθ’ εαυτή που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής αλλά και το μεγαλείο του αθλητισμού. Πόσο ενώνει, πόσο τιμά, πόσο παιδαγωγεί, πόσο καλλιεργεί σώμα και ψυχή …….
Ας παραδειγματιζόμαστε όλοι !
Η πράξη του αυτή όπως ήταν φυσιολογικό συγκίνησε το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του «Ορέστη», οι οποίοι για να τον τιμήσουν του έφτιαξαν και του απέστειλαν μία φανέλα με τα σχετικά χρώματα, με το σήμα του «Ορέστη» στο στήθος και με το όνομά του στο πίσω μέρος της και πάνω από το νούμερο που φορούσε (το 11)”.

ΜΠΡΑΒΟ και στους δύο για όλα αυτά τα συγκινητικά και από εμένα, που τότε ξεκινούσα την δημοσιογραφική μου καριέρα καλύπτοντας για αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ως ανταποκριτής τον βόρειο Έβρο και θυμάμαι την… σφαίρα Κουγιανό να μην τον προλαβαίνουν οι αντίπαλοι και να σκοράρει συνέχεια.