Σημαντικό σεμινάριο για την προστασία από πλημμύρες πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Σημαντικό σεμινάριο για την προστασία από πλημμύρες πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία εκπροσώπων περιφερειακών φορέων Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, των Τεχνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ της Π.Ε. Έβρου, καθώς και άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διεξήχθη στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου FLOOD CBA 2, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Το εν λόγω έργο στοχεύει στην ενσωμάτωση της Ανάλυσης Κόστους – Οφέλους (Cost-Benefit Analysis, CBA ) στη διαδικασία λήψης απόφασης για την επιλογή των καταλληλότερων και αποτελεσματικότερων Προτύπων Ασφαλείας από Πλημμύρες σε περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους του επικεφαλής εταίρου του έργου SIGMA Consultants τα πληροφοριακά και υπολογιστικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου, καθώς και η πιλοτική εφαρμογή της μεθόδου Ανάλυσης Κόστους – Οφέλους για την περιοχή της κοινότητας Λαβάρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογή που παρουσιάστηκε αναμένεται να συνδράμει ουσιαστικά στη δρομολόγηση, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων κόστους-οφέλους, των έργων που είναι τόσο απαραίτητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση των ευαίσθητων περιοχών του Έβρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*