Τοψίδης: Πρώτη προτεραιότητα η αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων συμφωνούν όλοι οι θεσμικοί

Τοψίδης: Πρώτη προτεραιότητα η αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων συμφωνούν όλοι οι θεσμικοί

Πρώτη προτεραιότητα για όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού Έβρου είναι η ριζική αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων και των εγκαταστάσεων του, με ταυτόχρονη ενίσχυση του προσωπικού του, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ροές επισκεπτών από την Τουρκία προς το νομό, την χώρα αλλά και την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Όπως τόνισε χθες μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του Έβρου αυτό σχεδιάζουν να προτάξουν στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει στην Κομοτηνή η κυβέρνηση, στα μέσα Νοεμβρίου παρουσία του Πρωθυππυργού Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια προτεραιότητα άλλωστε κατέγραψαν και οι επιτελείς του Μαξίμου που επισκέφτηκαν την Θράκη την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αποκάλυψε ότι την ώρα που το Τελωνείο των Κήπων ασφυκτιά στις υποβαθμισμένες υποδομές του, οι Τούρκοι ετοιμάζουν την κατασκευή καινούργιου Τελωνείου στα Ύψαλα, τη στιγμή που το ήδη υπάρχoν, είναι δεκαπλάσιων δυνατοτήτων από το ελληνικό.

“Πρόταση μας να αυξηθούν οι λωρίδες του τελεωνείου των Κήπων ή να κατασκευαστεί νέο τελωνείο. Θα το θέσουμε όλοι που θα μετέχουμε στις συνεδριάσεις και συζητήσεις. Η πρόταση είναι καινούργιο τελωνείο. Δεν γίνεται οι Τούρκοι που έχουν στα Ύψαλα δέκα φορές πιο μεγάλο από το δικό μας να κατασκευάζουν καινούργιο και εμείς να μην μπορούμε ούτε να αναβαθμίσουμε το υπάρχον”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Τοψίδης.