“Ήθη , έθιμα και χοροί της Θράκης”. Μια σημαντική εκδήλωση στην Αθήνα

“Ήθη , έθιμα και χοροί της Θράκης”. Μια σημαντική εκδήλωση στην Αθήνα

Μια σημαντική εκδήλωση στην Αθήνα με τίτλο: “Ήθη , έθιμα και χοροί της Θράκης” θα πραγματοποιηθεί στο θεάτρο “Μελίνα Μερκούρη” του δήμου Ιλίου στις 19 Νοεμβρίου και αναμένεται να συγκεντρώσει την παρουσία πολλών Θρακιωτών της πρωτεύουσας. 


Η Λαογράφος ερευνήτρια κ Νίνα Σακελλαρίου σε συνεργασία με τους Θρακιώτες Αθηνών τον Γεώργιο Αρβανίτη (εκπρόσωπος των Θρακιωτών Αθηνών )και την διεύθυνση πολιτισμού ,διοργανώνουν μια μουσικοχορευτική βράδια αφιερωμένη στην Θράκη .Η εκδήλωση περιλαμβάνει αναβίωση εθίμων –κάλαντα –χορούς -έκθεση λαογραφική με θέμα την Θράκη και τέλος θα παρουσιαστούν οι νύφες από τις 12 ενδυματολογικές ομάδες της Θράκης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Συμμετέχουν
1. Θρακιώτες Αθηνών (χοροί από τους Γκαγκαβούζιδες Έβρου και αναβίωση του κνα και κάλαντα , διδασκαλία κ. Μιχάλης Κυπριανού χοράρχης κ. Απόστολος Βαλσαμάς.
2. Ο Ηγέχωρος του Πειραιά (χοροί από Μεταξάδες Έβρου χοροδιδάσκαλος κ Κωνσταντίνος Τουλάτος
3. Σωματείο Ελληνικών Χορών “Παραδοσιακή Φλόγα” (χοροδιδάσκαλοι κ Βάρβαρα Μπότσαρη και Θεόδωρος Μπότσαρης χοροί από την Β. Θράκη )
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Πρόοδος (Χοροί από την Νέα Βύσσα Έβρου και ανβίωση του εθίμου μπάμπος χοροδιδάσκαλος κ. Ηλίας Λάζαρου )
5. . Χορευτική ομάδα γονέων του 39 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (χοροί Αρβανιτών και Μακράς Γέφυρας Ανατολικής Θράκης και αναβίωση του εθίμου του μπαμπούσιαρου ,χοροδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Αλούκος.)