Πάιατ: Ξεκινούν οι αμερικανικές επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο

Πάιατ: Ξεκινούν οι αμερικανικές επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο

Την εκτίμηση πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα έκανε ο Τζέφρι Πάιατ, πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στα ναυπηγεία της Σύρου.

Μιλώντας την Παρασκευή στο Συνέδριο, «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» που πραγματοποιήθηκε στο πλωτό Μουσείο «Hellas  Liberty», ο κ. Πάιατ επισήμανε πως πολύ σύντομα θα δούμε να γίνονται πράξη όσα συμφωνήθηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Πάιατ εκτός από τις γενικές αναφορές του στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ και στο γεγονός πως υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αναφέρθηκε και σε δύο συγκεκριμένα projects.

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο» είπε ο Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ θέλουν να το χρησιμοποιήσουν  τόσο για εμπορικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων.

“Οι επενδύσεις των ΗΠΑ είναι διαφανείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επανέλθει οικονομικά. America is back. Οι σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται. Πρόκειται για σχέσεις  δυνατές και με  βάθος χρόνου. Η ελληνική ναυτιλία  έπαιξε τον ρόλο της στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών”, σημείωσε.

Αποκάλυψε δε πως αναμένονται εξελίξεις και στα ναυπηγεία της Σύρου.

«Προχωράμε μία τεράστια επένδυση στα ναυπηγεία της Σύρου και ελπίζω πως σύντομα θα γιορτάσουμε τη μεγάλη αυτή την αμερικανική επένδυση» είπε.

Ο ελληνοαμερικανικός όμιλος Onex είναι αυτός που ενδιαφέρεται για τα ναυπηγεία και όπως σημείωσε ο κ. Πάιατ υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.