Κινήσεις για αξιοποίηση του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης και από άλλες αεροπορικές εταιρείες

Κινήσεις για αξιοποίηση του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης και από άλλες αεροπορικές εταιρείες

Κινήσεις, επαφές και συζητήσεις για αξιοποίηση του εντελώς ανεκμετάλλευτου αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και από άλλες αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να μην παραμένει στγάσιμο την ώρα που το γειτονικό μας “Αλέξανδρος” της Καβάλας έχει… απογειωθεί, γίνονται τον τελευταίο καιρό.

Μια τέτοια ήταν και η χθεσινή που έγινε με πρωτοβουλία του επικεφαλής της αντιπολιτευτικής δημοτικής κίνησης “ΑΝΑ.Σ.Α” Παύλου Μιχαηλίδη, με συνάντηση – συζήτηση στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης και ο Γιώργος Αλαβάντας, Πρόεδρος του συλλόγου  καταστημάτων καφέ -εστίασης στην Αλεξανδρούπολη. Όπως επισημάνθηκε, όλοι μαζί μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες, μια και οι επιχειρηματίες της πόλης είναι αποφασισμένοι να αντιστραφεί η καθοδική πορεία στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», που είναι σύγχρονος πλην όμως ανεκμετάλλευτος αερολιμένας.

Αυτή την στιγμή υπάρχει ουσιαστικά το ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ της AEGEAN που μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις και ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ αλλά είναι ουσιαστικά η ίδια εταιρεία και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο με πολύ ακριβά εισιτήρια. Κάτι για το οποίο όποιος ταξιδεύει διαμαρτύρεται έντονα, το ίδιο έχουν κάνει και οι φορείς της περιοχής, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία να “σπάσει” την συγκεκριμένη απαράδεκτη κατάσταση.

Κάποιες πληροφορίες ήθελαν την Sky Express που εκτελεί το εποδοτούμενο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σητεία να έχει δείξει  μια δεδομένη στιγμή ενδιαφέρον για ένα δρομολόγιο την ημέρα προς και από την Αθήνα για τον Έβρο, αλλά εντελώς…ξαφνικά η συγκεκριμένη σκέψη εγκαταλείφθηκε.