Δέσμευση Βασιλειάδη: Η Πολιτεία θα καλύψει τη διαφορά για κατασκευή νέου Κλειστού στην Αλεξανδρούπολη

Δέσμευση Βασιλειάδη: Η Πολιτεία θα καλύψει τη διαφορά για κατασκευή νέου Κλειστού στην Αλεξανδρούπολη

Την δέσμευση ότι η Πολιτεία θα διαθέσει το επιπλέον ποσό που θα χρειαστεί για την κατασκευή του  νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη (έχουν ήδη σεσμευθεί 3,9 εκατ. ευρώ), ανέλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τα 90 χρονια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέλαβε μάλιστα την πολιτική δέσμευση ότι αυτό θα κατασκευαστεί με ορίζοντα διετίας, κάτι που βέβαια έχουν πει στο όχι μακρινό παρελθόν και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αείμνηστος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης αλλά είχε υποσχεθεί προ των εκλογών και ο πρώην περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης – με το Κλειστό να παραμένει ακόμα στα χαρτιά και χαμένο κάπου στις μελέτες.

Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της χρηματοδότησης, ο Βασιλειάδης επανέλαβε αυτό που γνωρίζουμε, ότι δηλαδή υπάρχουν δεσμευμένα τα 3,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, δεν είχε όμως απάντηση ποιο επιπλέον ποσό θα μπορέσει ενδεχομένως να καταβάλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ειπώθηκε πάντως ότι το όποιο επιπλέον ποσό που θα χρειαστεί θα γίνει προσπάθεια από τον ίδιο να καταβληθεί από κεντρικά κονδύλια.

Το ζήτημα είναι ότι μια μέρα πριν, όταν είχε εκτιμηθεί στα επιπλέον τρία εκατ. ευρώ αυτό το κόστος, ο Γ. Βασιλειάδης είχε χαρακτηρίσει το ποσό απαγορευτικό και είχε ζητήσει από τις υπηρεσίες του μια μελέτη με σκοπό να υπάρξει αναπροσαρμογή προς τα κάτω του προϋπολογισμού και να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο. Η ουσία είναι πάντως ότι έχουμε πλέον και σε ανώτερο επίπεδο μια ακόμα πολιτική δέσμευση.

Πηγή: thrakisports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*