Ζήτησαν Κολυμβητήριο στο Διδυμότειχο απ’ τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ανεξήγητη η στάση της κ.Γκαρά

Ζήτησαν Κολυμβητήριο στο Διδυμότειχο απ’ τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ανεξήγητη η στάση της κ.Γκαρά

Την κατασκευή Κολυμβητηρίου στην πόλη του Διδυμοτείχου, ζήτησε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην πόλη, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Συγκεκριμένα, αρχικά ο κ.Βασιλειάδης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Νατάσσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, συνεργάτες του και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου όπου και ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και τα μέτρα βελτίωσης, προκειμένου να μπορεί να αγωνίζεται σε αυτό η Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο κ.Πατσουρίδης παρουσία των αντιδημάρχων Τοπαλούδη, Κελεσίδη, Σλαβούδη αλλά και του Ολυμπιονίκη ακοντισμού Κώστα Γκατσιούδη που κλήθηκε να παρευρεθεί, ζήτησε να ξεκαθαρίσει το… μπερδεμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να περιέλθει το Στάδιο στο Δήμο ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί χωρίς προβλήματα τις απαραίτητες εργασίες.Το ίδιο πρόβλημα ανέφερε ότι υπάρχει και με το Κλειστό γυμναστήριο “Κώστας Γκατσιούδης” ,όπου επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο κ. Βασιλειάδης άκουσε με προσοχή τα συγκεκριμένα ζητήματα και δεσμεύτηκε ότι από βδομάδα θα υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ.

Τοποθέτηση ταρτάν στο δημοτικό στάδιο

Επειδή ο χρόνος ήταν ελάχιστος και έπρεπε ο υφυπουργός να αναχωρήσει για την Ορεστιάδα, αποφασίστηκε να μην επισκεφτεί το Κλειστό Γυμναστήριο, αλλά να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα σε καφέ που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο. Εκεί, αρχικά ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου και πιο αναλυτικά, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τοπαλούδης του έθεσαν δύο ακόμη θέματα. Την τοποθέτηση ταρτάν στο στάδιο της πόλης, για το οποίο υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ΣΕΓΑΣ και μάλιστα το έχει τρίτο στη σειρά μετά τις ανακατασκευές σε Καυταντζόγλειο και Τρίκαλα. “Δεν είναι δυνατόν το Διδυμότειχο που έβγαλε έναν Γκατσιούδη να μην έχει ταρτάν και να έχει τοποθετηθεί απ΄την προηγούμενη κυβέρνηση ταρτάν στην Ορεστιάδα, όταν δεν είχε ούτε έναν αθλητή στίβου” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τοπαλούδης.

Ζήτησαν επίσης την κατασκευή κολυμβητηρίου ( Κλειστού ή Ανοιχτού) σε χώρο 50 στρεμμάτων που έχει εξασφαλιστεί στην επέκταση του σχεδίου πόλεως και βρίσκεται βόρεια της περιφερειακής οδού. “Το Διδυμότειχο είναι η μοναδική πόλη του Έβρου που δεν διαθέτει Κολυμβητήριο, αν και έχει 1.500 μαθητές, σχολή αστυφυλάκων, ΤΕΙ Νοσηλευτικής και Μεραρχία” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Μικροένταση απ’ την παρέμβαση της κ.Γκαρά

Ο κ.Βασιλειάδης τόνισε ότι υπάρχει οικονομική στενότητα και δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα. “Το καταλαβαίνουμε αυτό και το συμμεριζόμαστε. Τουλάχιστον όμως να μπει στον προγραμματισμό της ΓΓΑ και να ξεκινήσουν οι μελέτες και οι άλλες απαραίτητες ενέργειες. Ο χώρος υπάρχει”, απάντησαν με ένα στόμα Πατσουρίδης και Τοπαλούδης. Εκείνη την στιγμή όμως και ενώ ο κ.Βασιλειάδης άκουγε το συγκεκριμένο αίτημα, δημιούργησε ένταση, από την παρέμβαση της βουλευτού Νατάσας Γκαρά, η οποία προκάλεσε ερωτηματικά παίρνοντας αρνητική θέση στο θέμα, αφού είπε: “Που θα βρεθούν τα χρήματα; Δεν υπάρχουν. Θα έχει έξοδα συντήρησης και λειτουργίας το Κολυμβητήριο που επίσης είναι δύσκολο να εξασφαλιστούν“.

Αυτό προκάλεσε την δυσφορία των παρισταμένων, αλλά και την άμεση αντίδραση του Αντιδημάρχου Γιάννη Τοπαλούδη. “Εσείς ως βουλευτής του νομού θα πρέπει να είστε μαζί μας στις διεκδικήσεις προς τα υπουργεία και την κεντρική εξουσία και όχι απέναντι μας. Ας δημιουργηθεί το Κολυμβητήριο και τα έξοδα συντήρησης θα τα αναλάβει ο δήμος Διδυμοτείχου. Θα βρούμε λύση“, της είπε και συμφώνησαν οι υπόλοιπου παριστάμενοι κουνώντας καταφατικά το κεφάλι τους.

Εκεί τελείωσε η συζήτηση, μια και ο Υφυτπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που είναι αλήθεια ότι άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα και τα αιτήματα που του τέθηκαν, θα έπρεπε να αναχωρήσει για την Ορεστιάδα. Η στάση της κ.Γκαρά πάντως είναι γεγονός ότι προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.