Ντοκουμέντο: ΔΕΙΤΕ τι είχε στο κινητό του ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Ντοκουμέντο: ΔΕΙΤΕ τι είχε στο κινητό του ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη κατηγορείται ότι είναι μέλος της διαβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης Isis φέρνει στο φως το protothema.gr σε ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη.

Πρόκειται για φωτογραφίες που περιέχονται μέσα στην δικογραφία και δείχνουν τον Shady Almousa να ποζάρει στο φακό με βαρύ οπλισμό, σε κάποιες μόνος του και σε κάποιες άλλες φωτογραφίες μαζί με συντρόφους του πολεμιστές.
Ο 30χρονος Shady Almousa κρατάει στα χέρια του πυροβόλα τυφέκια, όπως AK-47 ή Καλάσνικοφ όπως είναι ευρέως διαδεδομένα, τυφέκιο M-16 και οπλοπολυβόλα RKM , ενώ σε μια φωτογραφία φαίνεται να είναι ο χειριστής αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU 23-2.


Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες με τον ίδιο να ποζάρει ανέμελος κρατώντας όλα αυτά τα όπλα σα να έχει ήσυχη την συνείδηση του προκάλεσαν εντύπωση σε ανακρίτρια και εισαγγελέα που τελικά λόγω έλλειψης στοιχείων αποφάσισαν την προφυλάκιση του.
«Λείπουν ουσιώδη έγγραφα (πρόκειται στοιχεία από Europol- Interpol- Sirene) από την δικογραφία που μέχρι να συλλεγούν θα κρατείται προσωρινά» αποφάνθηκαν και ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.


Μάλιστα όταν  εισαγγελέας και ανακρίτρια ρώτησαν τον 30χρονο Σύρο για ποιο λόγο είχε αυτές τις φωτογραφίες στο κινητό του, εκείνος απάντησε: « Από περηφάνια και για τις αναμνήσεις», εξηγώντας «ότι είναι περήφανος που πολεμούσε για την ελευθερία και την δημοκρατία της χώρας του κατά του καθεστώτος του Άσαντ», ενώ πρόσθεσε ότι εάν τον προφυλακίσουν στην ουσία επικυρώνουν τον καθεστώς Άσαντ και την χρήση χημικών όπλων από εκείνον προς τον άμαχο πληθυσμό της Συρίας.

Συγκρίνει τον εμφύλιο στη Συρία με τον ελληνικό εμφύλιο
«Μα καλά είναι δυνατόν να βγάζετε φωτογραφίες στον εμφύλιο;» τον ρώτησε ξανά η εισαγγελέας με τον κατηγορούμενο να απαντάει: «Μου είπαν ότι φωτογραφίες σαν κι αυτές κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες ή χιλιάδες από τον εμφύλιο που έγινε στην Ελλάδα τα έτη 1945-1949 και οι οποίες δείχνουν στρατιώτες με βαρύ οπλισμό και οι οποίες φιλοξενούνται σε εκθέσεις, μουσεία ακόμη και υπουργεία, ουδείς όμως τόλμησε να κατηγορήσει τους απεικονιζόμενους σε αυτές ως τρομοκράτες. Για ποιο  λόγο να διαγράψω τις αναμνήσεις μου και την ιστορία από το κινητό μου τηλέφωνο;».

Λέει ότι δεν είναι τζιχαντιστής
O 30χρονος Σύρος υποστήριξε ότι δεν είναι τρομοκράτης του ISIS αλλά πως έχει πολεμήσει στο πλευρό του ελεύθερου συριακού στρατού ( FSA) που μάχεται τις κυβερνητικές δυνάμεις, έστω και αν στην ουσία πρόκειται για ομάδες που πολεμάνε ως μισθοφόροι για λογαριασμό χρηματοδοτών.
Είπε μάλιστα στην απολογία του ότι στα καμπ εκπαίδευσης όπου πήρε μέρος είχε Αμερικάνο εκπαιδευτή ενώ πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι οι ομάδες που εντάσσονται υπό τη σκέπη του ελεύθερου συριακού στρατού χρηματοδοτούνται και από το Ισραήλ.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι μετά τον τραυματισμό του σε μια από τις πολλές μάχες όπου πήρε μέρος, κάτι που αποδεικνύεται και από βιντεοσκοπημένο υλικό της δικογραφίας, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ.
«Ο Shady Almousa δηλώνει αθώος για την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση του Isis και της Al- Nusra» δηλώνει η συνήγορος του Τριανταφυλλιά Τσιουλπά. Και προσθέτει:
«Το γεγονός ότι εντάχθηκε στον ελεύθερο συριακό στρατό ο οποίος αποτελεί την «αντιπολιτευτική παράταξη» του καθεστώτος Άσαντ δεν τον αναγάγει αυτομάτως σε τρομοκράτη και δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε σε αδικήματα του ποινικού κώδικα, όταν μιλάμε για μια εμφύλια σύρραξη που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Ο ελεύθερος συριακός στρατός δεν έχει ανακηρυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως τρομοκρατική οργάνωση όπως ο ISIS ή η Al- Nusra».
Ο 30χρονος μετά την απόδοση των κατηγοριών σύμφωνα με την συνήγορο του βρέθηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με αποτέλεσμα ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Γρεβενών με σύμφωνη γνώμη των γιατρών να διατάξει την υποχρεωτική μεταγωγή του στο ψυχιατρικό κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπου νοσηλεύεται κρατούμενος.
Χαστούκισε την κόρη του
Την ίδια ώρα ένα άλλο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς η καταγγελία εις βάρος του που αφορούσε σε περιστατικό ενδοικογενειακής σωματικής βλάβης εις βάρος της γυναίκας του αποδείχθηκε ότι τελικά αφορούσε σε καταγγελία υπαλλήλου ΜΚΟ και έχει να κάνει με την κακοποίηση του ανηλίκου τέκνου του από τον ίδιο.
Συγκεκριμένα η υπάλληλος της ΜΚΟ «Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων», Θεοδότα Γκέτσιου κατήγγειλε τον κατηγορούμενο ότι, στις 5/9/2017 και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του κέντρου πληροφοριών της ΜΚΟ από τις 12.30 έως τις 2 το μεσημέρι, με παρόντα έναν ακόμα αραβόφωνο συνάδελφο της, προσπαθώντας να εξηγήσει ότι το χρηματικό επίδομα που δικαιούται ο 30χρονος θα καθυστερήσει  και πως η ΜΚΟ δεν θα καλύψει το κενό αυτών των ημερών, ο κατηγορούμενος πήρε ένα τηγάνι και απείλησε να χτυπήσει την μόλις δυο ετών κόρη του, Λυδία, την οποία τελικά χαστούκισε μπροστά σε όλους με αποτέλεσμα το παιδί να ξεσπάσει σε κλάματα.
Η συνήγορος του 30χρονου Σύρου θα υποβάλει μήνυση για ψευδορκία κατά της υπαλλήλου της ΜΚΟ καθώς υποστηρίζει πως τα όσα κατήγγειλε είναι ψευδή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση που να αποδεικνύει την σωματική βλάβη του παιδιού» αναφέρει η κυρία Τσιουλπά και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει ούτε έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο. Γιατί δεν κλητεύθηκε στην δίκη του αυτοφώρου στις 7/9/2017 και ο αραβόφωνος συνάδελφός της που υποτίθεται πως ήταν παρών στο περιστατικό;
Επιπλέον, η συνήγορος του κατηγορούμενου τζιχαντιστή θα ζητήσει να διευκρινιστεί πώς βρέθηκε ένα τηγάνι στα χέρια του κατηγορουμένου μέσα στο γραφείο του κέντρου πληροφοριών της ΜΚΟ.
Πάντως η ίδια η σύζυγος του κατηγορούμενου κατά την εξέτασή της από τους δικαστές, δήλωσε ότι ουδέποτε ο άνδρας της έχει χτυπήσει την ίδια και το παιδί τους.


Ο 30χρονος Σύρος έχει καταθέσει προσφυγή κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης που εξέδωσε η ανακρίτρια στις 27/10/2017 ζητώντας να αρθεί η προσωρινή του κράτηση. Υποστηρίζει ότι εσφαλμένα ασκήθηκε η ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης καθώς είχε μόνιμη κατοικία και διαμονή στην Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την δικηγόρο του, «αρμόδιες για να επιληφθούν της υποθέσεώς του ήταν οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης καθώς εκεί διαπιστωμένα και πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ο τόπος κατοικίας του όπως άλλωστε αναγράφεται και στο προσβαλόμενο ένταλμα προσωρινής κράτησης. Συνεπώς αναρμόδια επιλήφθηκε η Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης της υποθέσεως του και αναρμόδια ασκήθηκε», ενώ προσθέτει ότι «υπάρχει έλλειψη  ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας για την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου».
Ο συλληφθείς από τη Συρία παραδέχεται ότι είναι αντικαθεστωτικός αλλά υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος του ISIS


Σαν χειριστής αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU 23-2 ποζάρει ο Shady Almousa

 
Χαμογελαστός ποζάρει ο Shady Almousa 


Κι άλλη φωτογραφία από το κινητό του φερόμενου τρομοκράτη του Ισλαμικού Κράτους


Η Τριανταφυλλιά Τσιουλπά, δικηγόρος του κατηγορούμενου τζιχαντιστή

 

Πηγή: protothema.gr