Στέλιος Κεχαγιόγλου: Πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Σαμοθράκης….

Στέλιος Κεχαγιόγλου: Πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Σαμοθράκης….

Θέση στο σοβαρό πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί από αύριο με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, λόγω της δίμηνης ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ για λόγους ασφαλείας, παίρνει ο Στέλιος Κεχαγιόγλου.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης, Πρόεδρος της ΚΔΕΣ (Κοινωφελής δημοτική επιχείρηση Σαμοθράκης), τέως Αντιπρόεδρος Τουρισμού και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του δήμου, Διευθυντής των ιαματικών πηγών και «δεξί χέρι» του πρώην δημάρχου Γιώργου Χανού, τοποθετείται επίσης στην τακτική ορισμένων θεσμικών εκπροσώπων του νησιού που αντί να δώσουν λύσεις στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, βλέπουν παντού “εχθρούς” προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Ο κ.Κεχαγιόγλου είναι άλλωστε από αυτούς που… δικαιούνται δια να ομιλούν, αφού ήταν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας πριν από χρόνια, επί δημαρχίας Χανού, να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοίκής σύνδεσης, πρωτοστατώντας στην δρομολόγηση πλοίου από τους ίδιους τους κατοίκους. 

Η τοποθέτηση του Στέλιου Κεχαγιόγλου

Η αλαζονεία και η εμπάθεια κάποιων είναι κακός σύμβουλος !! Ειναι αδιανόητο να δημιουργούμε επιπλέον προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη Σαμοθράκη ακόμη και με το θέμα της συγκοινωνίας .

 • Ειναι γνωστό σε όλους πως τα πλοία στην ακτοπλοΐα έχουν μειωθεί τα τελευταία χρονια περίπου 70% σε ολη την Ελλάδα .
 • Στο δικό μας νησί…. η δική μας ναυτιλιακή εταιρεία κατάφερε (οφείλουμε να παραδεχτούμε) να αποκτήσει και να μετασκευάσει και δεύτερο πλοίο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Αν αυτο το πλοίο είχε ενταχθεί στα δρομολόγια του νησιού απο τις αρχές του καλοκαιριού δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα οταν απουσίαζε το Σαος στο δρομολόγιο του Λαυρίου .Ούτε και τωρα θα υπήρχε με την αναγκαία ακινησία του Σαος .
 • Εμεις τι κανουμε; Αντί να πιέσουμε τις υπηρεσίες και το αρμόδιο υπουργείο να ενταχθεί το νέο πλοίο μια ωρα νωρίτερα στο νησί….. πετροβολούμε την εταιρεία.
 • Έπρεπε να εχουμε μάθει (ακόμη και απο τα λάθη του παρελθόντος ) εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Σήμερα δυστυχώς σε αυτή την οικονομική συγκυρία που κανένας δεν επενδύει ..
 • Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ….. Εχουμε πλοία !!!

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε όλοι να μετρούμε, να υπολογίζουμε, να υπηρετούμε το συμφέρον της Σαμοθράκης

Πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Σαμοθράκης….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεχαγιόγλου: Πότε και από ποιούς θα υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Σαμοθράκης;

Μοιραστείτε το άρθρο

Ένα σχόλιο

 1. «Η δική μας ναυτιλιακή εταιρεία κατάφερε (οφείλουμε να παραδεχτούμε) να αποκτήσει και να μετασκευάσει και δεύτερο πλοίο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ»
  Αγαπητέ Στέλιο πολύ ορθά το θέτεις «αποκτήσει και μετασκευάσει» αυτό είναι το θέμα ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ γιαυτό και η καθυστέρηση του υπουργείου νομίζεις ότι οι επιθεωρητές θα βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων για την αμοιβή τους;
  Το πρόβλημα αγαπητέ Στέλιο εκεί βρίσκεται στη ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ, αλλά αυτό δεν μας αφορά εμάς, θα το λύσουν τα αρμόδια υπουργεία και οι υπεύθυνοι φορείς πιστοποίησης.
  Όμως ας είμαστε λίγο σκεπτόμενοι πολίτες αγαπητέ Στέλιο γιατί άλλο η φιλία και η παρέα και άλλο η επιχειρηματικότητα κυρίως όταν έχει να κάνει με άμεση ευθύνη ανθρώπινων ζωών κατά την λειτουργία της επιχείρησης. Όσο για το ότι η δική σας ναυτιλιακή εταιρεία τα κατάφερε, έχω να προσθέσω ότι αν δεν τα κατάφερνε πόσους μήνες θα άφηνε το Νησί χωρίς συγκοινωνία; Φίλε μου αν έδινε και σε σένα ο Ελληνικός Λαός ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ τον ΧΡΟΝΟ θα ήσουν αχαρακτήριστος να μην τα καταφέρεις ακόμη και αν τα έξοδά σου είναι κοντά εκεί. Μπορούμε να τα δούμε στις δημοσιεύσεις της επιχείρησης και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κύριος «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ» μας δεν διακρίνεται και για τον κοινωνικό του χαρακτήρα μια και με ελαφριά την καρδία αφήνει το Νησί χωρίς ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ ιδίως στις συνθήκες αυτές μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις καταιγίδες.
  Να υπερασπιστούμε όσο γίνεται την επιχείρηση αλλά και αυτή να αποδείξει ότι σκέπτεται τους κατοίκους αυτού του τόπου που είναι εγκαταλελειμμένος από όλους και δεν αναφέρομαι σε ελεημοσύνη αλλά στις δεσμεύσεις που έχει με την συμφωνία στο υπουργείο που με την σειρά του μας έχει πτωχεύσει για να δίνει στον κύριο «εφοπλιστή» ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ (αναφορές στο διαδίκτυο) και να μας βάζει να πληρώνουμε την μετακίνησή μας, από και προς το Νησί μας περισσότερο από κάθε άλλο πορθμείο (απίστευτες τιμές ο κύριος «εφοπλιστής»), φυσικά ελεύθερη αγορά έχουμε ΜΟΝΟ για μας τους πολίτες για τους «ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ» έχουμε ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, τον ακριβοπληρώνουμε δύο φορές ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ και ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ αυτό βέβαια δεν φταίει ο κύριος «εφοπλιστής» αλλά η κεντρική εξουσία που τους υπηρετεί αμείωτα όλα τα χρόνια που θυμάμαι το εαυτό μου.
  Βλέπεις η κεντρική εξουσία προτιμά να πληρώνει 2,4 δις στα ιπτάμενα φέρετρα και να μη δίνει ούτε ένα λεπτό του ευρώ για υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες και υποδομές. Διαλαλούν την συμφωνία με τους συμμάχους την σήμερον ημέρα που κόβουν το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους αφήνουν με 280 € περίπου να ζήσουν τον μήνα και την ίδια ώρα δίνουν 2,5 δις μπορεί και παραπάνω γιατί είναι και ψεύτες, μάλλον τελικά 4,5 δις θα είναι από το υστέρημα του πτωχευμένου Λαού μας.
  800 χιλιάδες παιδιά στη χώρα αυτή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και λιμοκτονούν και στα σχολεία λιποθυμούν γιατί έχουν να φάνε στο σπίτι τους τέσσερεις ημέρες τουλάχιστον όπως μαρτύρησαν αρκετά παιδιά.
  Με αυτά τα στοιχεία και αυτούς τους «ΗΓΕΤΕΣ» το μόνο που μας μένει είναι να κινηθούμε δυναμικά. Εξηγούμαι γιατί φίλε Στέλιο ίσως δεν με αντιλαμβάνεσαι. Να ειπωθεί στον αγαπητό κύριο «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ» ότι αν αφήσει το Νησί δύο μήνες χωρίς συγκοινωνία έστω αυτή που αυτός καλύπτει όλο αυτό το διάστημα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΕΛΙΜΕΝΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.
  Ποιος θα το κάνει αυτό; Θα πρέπει σύσσωμος ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. Αν σταματήσουμε φυσικά τις κολακείες ο ένας στον άλλο και θέσουμε τα ζητήματα όπως αρμόζει.
  Φυσικά με την υποστήριξη της τοπικής εξουσίας.
  Εύχομαι να βρεθεί λύση άμεσα από αυτούς που οφείλουν να βρουν λύση και όχι από τον κοσμάκη που έχει τόσα άλλα προσωπικά και οικογενειακά θέματα να λύσει. Ας αναλογισθούν την ευθύνη που έχουν όλοι μαζί «εφοπλιστές» και Υπουργεία και να βρουν τώρα λύση και να αφήσουν τα παιχνίδια (τερτίπια) κατά μέρος διότι εμείς ότι και να πούμε τα ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ δεν αρμενίζουν, αυτό να το πουν οι ειδικοί.
  ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ και ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ δηλαδή με ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.
  ΠΑΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ
  Πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Θεσσαλονίκης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*