Δήμος Σαμοθράκης: Δεν βρέθηκε ακόμα λύση για το πλοίο. Κραυγή αγωνίας Σαμοθρακίτη Θεσσαλονίκης

Δήμος Σαμοθράκης: Δεν βρέθηκε ακόμα λύση για το πλοίο. Κραυγή αγωνίας Σαμοθρακίτη Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο δρομολόγιο του πραγματοποίησε μάλλον απόψε το ΣΑΟΣ ΙΙ, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και αύριο Δευτέρα ένα ακόμα και στη συνέχεια αναχωρεί για τον Πειραιά, όπου θα τεθεί σε ακινησία 2 μηνών προκειμένου για λόγους ασφαλείας να γίνουν επισκευές και έλεγχοι, αλλά λύση στο Οχηματαγωγό πλοίο που θα το αντικαταστήσει δεν βρέθηκε ακόμα.

Αυτό παραδέχεται και ο δήμαρχος Σαμοθρακης Θανάσης Βίτσας, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο δήμος Σαμοθράκης για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ακαμάτης, απευθύνει κραυγή αγωνίας τόσο στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή όσο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να βρουν μια λύση για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού, ώστε αυτό να μην αποκλειστεί από τροφοδοσία.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα αναφέρει: “Στο θέμα της αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την ακινησία που ξεκινάει από αύριο, η κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή Κυριακή μεσημέρι έχει ως εξής:
1. Μέχρι σήμερα Κυριακή 5/11/2017 δεν έχει βρεθεί λύση.
2. Οι επαφές του Δημάρχου με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, γενικό γραμματέα, Υφυπουργό και Υπουργό πραγματοποιούνται από την αρχή της γνωστοποίησης της ημερομηνίας της ακινησίας σε καθημερινή βάση.
3. Το Υπουργείο προσπαθεί να βρει λύση αναζητώντας πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ, κάτι που μέχρι σήμερα δεν απέδωσε. Η επικοινωνία θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα με πιθανότητα καλύτερης είδησης.
4. Ο Δήμος Σαμοθράκης εχθές το βράδυ με επείγουσα γραπτή επικοινωνία ζήτησε από την εταιρεία SAOS FERRIES να αναβάλλει κατά μια τουλάχιστον εβδομάδα την ακινησία τους ΣΑΟΣ ΙΙ . Ωστόσο το θέμα για την εταιρεία είναι περίπλοκο για λόγους ασφάλειας και προγραμματισμού, όπως απάντησε εκπρόσωπός της.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία για το Δήμο είναι ότι χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων οι αντοχές μας θα εξαντληθούν πολύ σύντομα.
Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε όλες τις κατευθύνσεις και όσο χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί”.

Παναγιώτης Ακαμάτης: Η Σαμοθράκη εκπέμπει SOS

Κύριε Τσίπρα και κ.Κουρουμπλή δώστε λύση

Από την πλευρά του το μέλος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ακαμάτης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ζητάει να δοθεί λύση στο πρόβλημα από την Κυβέρνηση:

“Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ εκπέμπει S.O.S.χωρίς πλοίο για 2 μήνες????????κ.ΤΣΙΠΡΑ ,κ.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ που είστε??????,θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί λύση μέχρι την τετάρτη αλλιώς ……..θα μας δείτε και από την άλλη πλευρά του νομίσματος,ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ”.