Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης τέλος.Καμιά αναφορά στο σχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας

Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης τέλος.Καμιά αναφορά στο σχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας

Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για την ίδρυση Σχολής του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που αποτελεί διαχρονικό και πάγιο αίτημα όλων στη περιοχή, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από  το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2  ο πρώην Λιμενάρχης της Αλεξανδρούπολης Νίκος Παπανικολόπουλος,επεσήμανε ότι η προοπτική της ίδρυσης σχετικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη, που υποσχέθηκαν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις, απομακρύνεται μάλλον οριστικά.

“Στο νομοσχέδιο που τέθηκε στη διαβούλευση απ΄τον Φεβρουάριο, όλοι οι τοπικοί φορείς αλλά και πολλοί που ασχολούμαστε με το θέμα πήραμε μέρος και επισημάναμε ότι οι Λιμενική Ακαδημία πρέπει να γίνει στην Αλεξανδρούπολη, αφού η Πολιτεία την έχει υποσχεθεί διαχρονικά από το 2000.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για τη λιμενική ακαδημία της Αλεξανδρούπολης. Άρα ξεχάστε την. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως περιοχή, είναι να διεκδικήσουμε να έρθει μια από τις 3 υπάρχουσες σχολές του λιμενικού, αυτή των λιμενωφυλάκων από τον Πειραιά στην πόλη μας.” είπε ο κ.Παπανικολόπουλος.