Σαμοθράκη: Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση «Στα μονοπάτια της Φύσης και της Φυσικής»

Σαμοθράκη: Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση «Στα μονοπάτια της Φύσης και της Φυσικής»

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου Σαμοθράκης από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Δήμο Σαμοθράκης και τη χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σαμοθράκης, η εκπαιδευτική δράση: “Η Φυσική Μαγεύει”, για μαθητές με τίτλο «Στα μονοπάτια της Φύσης και της Φυσικής».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σαμοθράκης όπου συμμετείχαν Πανεπιστημιακοί καθηγητές του ΕΚΠΑ καθώς και ερευνητές του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν πειραματικές δραστηριότητες με τα ακόλουθα θέματα:«το Φως ως ακτίνα, κύμα, κβάντο» και «Ηλεκτρομαγνητισμός». Τέλος στο πλαίσιο της γνωριμίας με την ιστορία και τη φύση του νησιού πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών και τις βάθρες.


Η ΕΕΦ έχοντας λάβει υπόψη ως κριτήριο τις καταστροφικές πλημμύρες που δοκιμάστηκε η Σαμοθράκη τον προηγούμενο μήνα καθώς και τη θέση του νησιού που βρίσκεται σε ακριτική περιοχή, αποφάσισε έχοντας στη διάθεσή της μέσω χορηγίας να προβεί σε δωρεά ενός ολοκληρωμένου εξοπλισμού εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σαμοθράκης.
Επίσεις προτάθηκε η δράση αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΕΦ

[post_gallery]

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*