Συνάντηση με Κουρουμπλή εφ όλης της ύλης στην Αλεξανδρούπολη Λαμπάκης και Βίτσας

Συνάντηση με Κουρουμπλή εφ όλης της ύλης στην Αλεξανδρούπολη Λαμπάκης και Βίτσας

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, Βαγγέλη Λαμπάκη και Θανάση Βίτσα αντίστοιχα.με αφορμή το 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο όπου θα δώσει το παρόν και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Κουρουμπλής, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, θα έχει κοινή συνάντηση τόσο με τον ίδιο όσο και τον δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα με βασικό θέμα των συζητήσεων τους την καθιέρωση ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Μυτιλήνη.

Φυσικά, αντικείμενο συζήτησης θα είναι και το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδριούπολη που υπάρχει αυτή την στιγμή, λόγω της δίμηνης ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ που μπορεί ως τις 19 Νοεμβρίου παρέτεινε τα δρομολόγια, αλλά λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί. Άλλωστε μόλις χθες έγινε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο διαγωνισμός για την εξεύρεση πλοίου αντικατάστασης για το διάστημα αυτό και κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια εταιρεία.

Μόνιμη σύνδεση με Λήμνο, Μυτιλήνη και Λιμενική Ακαδημία

θα θέσουν στον Κουρουμπλή Λαμπάκης, Βίτσας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Λαμπάκης, τόσο ο ίδιος όσο και ο ομόλογος του της Σαμοθράκης θα ζητήσουν από τον υπουργό να είναι μόνιμη και όχι να λειτουργήσει δοκιμαστικά για ένα τρίμηνο και εν συνεχεία να αποφασιστεί ή όχι η συνέχισή της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράλη-Λήμνος-Μυτιλήνη.

Επίσης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι θα θέσει και πάλι και μάλιστα επιτακτικά το αίτημα για τη δημιουργία και λειτουργία Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούτολη, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχει και δεσμευμένη η σχετική έκταση από το 2004 στην περιοχή μας. Μόνο που το…πουλάκι πέταξε, μια και στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά.