Μπάχαλο έγιναν στον δήμο Αλεξανδρούπολης με το Χριστουγεννιάτικο πάρκο…

Μπάχαλο έγιναν στον δήμο Αλεξανδρούπολης με το Χριστουγεννιάτικο πάρκο…

Μπάχαλο δημιουργήθηκε στον δήμο Αλεξανδρούπολης στο θέμα του Χριστουγεννιάτικου πάρκου που θα λειτουργήσει τις ημέρες των γιορτών στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, με άδεια αρχικά σε έναν μόνο επιχειρηματία, ακυρώσεις και διενέργεια τελικά δημοπρασίας σε όσους θέλουν να λειτουργήσουν εκεί ψυχαγωγικά παιχνίδια και σπιτάκια πώλησης προϊόντων.

Όλα μάλιστα δείχνουν πως υπήρξαν κόντρες μεταξύ των συμβούλων μέσα στην δημοτική παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, για τον χειρισμό του θέματος. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την Έκτακτη Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε σήμερα στις 13.30′ και είχε μοναδικό θέμα τον χειρισμό του συγκεκριμένου ζητήματος.  Όπως αναφέρει άλλωστε η επίσημη ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης: “Καλούνται τα μέλη  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως στις  09/11/2017  ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30 προσέλθουν στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε Έκτακτη Συνεδρίαση (30η), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  για τα παρακάτω θέματα:

  1. Ακύρωση της αριθ. 586/2017 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου «Έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρου εντός του πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας στο Μόκαλη Γεώργιο για το χρονικό διάστημα από 01-12-2017 έως και 07-01-2018» (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  2. Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου εμβαδού 4.695,00 τ.μ. , στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, με διενέργεια δημοπρασίας, για τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών, ξύλινων οικίσκων κ.λ.π., κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)

Τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο,  λόγω περιορισμένου χρόνου μέχρι την έναρξη λειτουργίας του «Πάρκου των Χριστουγέννων» (1η Δεκεμβρίου )”.

Τί έχει συμβεί; Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου, το δημοτικό συμβούλιο  έδωσε άδεια σε επιχειρηματία, με το σκεπτικό ότι ήταν ο μοναδικός που υπέβαλλε σχετική αίτηση και μελέτη στο Δήμο. Δηλαδή στον κ.Μόκαλη Γεώργιο. Την σχετική εισήγηση τότε προς τους δημοτικούς συμβούλους είχε κάνει ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Γκοτσίδης. Στη συνέχεια όμως επικοινώνησαν με δημοτικούς συμβούλους και της παράταξης Λαμπάκη πολλοί επιχειρηματίες, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα και υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να γίνει ανοιχτή δημοπρασία για τους χώρους του πάρκου αλλά και τα ειδικά περίπτερα-σπιτάκια, κάτι που δεν συνέβη. Παράλληλα εκφράστηκε ο φόβος πως η απόφαση που λήφθηκε στις 30 Οκτωβρίου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Έτσι αποφασίστηκε να γίνει άρον-άρον το σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, να ακυρωθεί ηα απόφαση για τον κ.Μόκαλη και να προκηρυχθεί ανοιχτή δημοπρασία. Κι όλα αυτά ενώ τα χρονικά περιθώρια, όπως παραδέχεται και ο δήμος Αλεξανδρούπολης στο τέλος της ανακοίνωσης του στενεύουν εν όψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Φυσικά παραμένει και το ερώτημα ποιός ή ποιοί από τον δήμο ήταν τόσο… βιαστικοί και πήραν την αρχική απόφαση για την ανάθεση σε έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία, παρασύροντας τον δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή νέα απόφαση ακύρωσης και προκήρυξης δημοπρασίας.