Κλείνει το εργοστάσιο “Μαίλης” στην Αλεξανδρούπολη. Στο δρόμο θα βρεθούν 59 εργαζόμενοι

Κλείνει το εργοστάσιο “Μαίλης” στην Αλεξανδρούπολη. Στο δρόμο θα βρεθούν 59 εργαζόμενοι

Μια σημαντική επιχείρηση που θεωρούνταν από τις πιο υγιείς και είχε μάλιστα και εξαγωγική δραστηριότητα, ετοιμάζεται να κλλείσει το εργοστάσιο της που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για το άλλοτε κραταιό εργοστάσιο συστημάτων συσκευασίας «Μαΐλης», με 59 εργαζόκενους που φυσικά θα μείνουν στον δρόμο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2  και τον Σταύρο Αποστολίδη οΠρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ένρου Στάθης Ασπιώτης, 59 οικογένειες της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται στον “αέρα” και ζουν με το ενδεχόμενο της ανεργίας, αφού οι πληροφορίες θέλουν ως τον Φεβρουάριο το εργοστάσιο να κλείνει. “Το εργοστάσιο αυτό λειτουργεί στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και ετοιμάζεται να κρεμάσει λουκέτο, αφού το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς που το αποτελεί αμερικανική πολυεθνική, θεωρεί ασύμφορη την λειτουργία του. Δεν θα μεταφερθεί αλλού όπως λένε κάποιοι, αλλά θα κλείσει και τα μηχανήματα του αφού βελτιωθούν θα πουληθούν“, είπε ο κ.Ασπιώτης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι πρόκειται για μια βιομηχανική μονάδα που για πολλά χρόνια συνέβαλλε ουσιαστικά στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, χωρίς να απασχολήσει ποτέ τις υπηρεσίες με εργασιακές παραβάσεις. “Οι εργαζόμενοι του πληρώνονταν στην ώρα τους και πολλές φορές πριν την ώρα τους και ποτέ δεν μας κατήγγειλαν οτιδήποτε. Κι αυτό το εργοστάσιο κλείνει λόγω της οικονομικής κατάστασης. Ας πάνε καμιά βόλτα από εκεί οι κυβερνητικοί βουλευτές, που μας μιλούν για ανάπτυξη και άνοδο των επενδύσεων και της οικονομίας. Μας ζητούν να πάμε στον κ.Τσίπρα στην Κομοτηνή να κάνουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη. Δεν ξέρουν τις απόψεις μας; Τόσες φορές τις είπαμε και δεν κάνουν τίποτα. Από πού αντλεί την «αθεράπευτη αισιοδοξία» του ο Πρωθυπουργός” αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Έβρου.