Συνέλαβαν Σύριο μετά από καταδίωξη στον κάθετο άξονα να μεταφέρει 11 λαθρομετανάστες

Συνέλαβαν Σύριο μετά από καταδίωξη στον κάθετο άξονα να μεταφέρει 11 λαθρομετανάστες

Άλλη μια επιτυχία της αστυνομίας και συγκεκριμένα του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού, οι οποίοι καταδίωξαν σήμερα το πρωί στον κάθετο άξονα Ορμενίου-Αρδανίου και συνέλαβαν Σύριο που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 11 λαθρομετανάστες και ο οποίος προσπάθησε να ξεφύγει όταν του έκαναν έλεγχο να σταματήσει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας: “Συνελήφθη σήμερα (10-11-17) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 39χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω ο 39χρονος, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 39χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της απείθειας καθόσον δεν υπάκουσε στις υποδείξεις των αστυνομικών.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.