Αρνητικά απάντησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης στην Cosmote για τοποθέτητη κεραίας στην Οψικίου

Αρνητικά απάντησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης στην Cosmote για τοποθέτητη κεραίας στην Οψικίου

Αρνητική ήταν η απάντηση του δήμου Αλεξανδρούπολης στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote, η οποία ζήτησε άδεια για τοποθέτηση κεραίας στην στην οδό 14ης Μαΐου 114 και Οψικίου. Δίπλα δηλαδή στα σχολικά συγκροτήματα που φιλοξενούν χιλιάδες μαθητές και η προηγούμενη τοποθέτηση κεραίας από την WIND είχε ξεσηκώσει θύελλα δικαιολογημένων αντιδράσεων.

Το συγκεκριμένο γεγονός αναφέρεται μάλιστα στην απάντηση που δόθηκε από τον δήμο της πόλης και πολύ σωστά ήταν αρνητική, ενώ παράλληλα επισημαίνει στην Cosmote πως δεν θα πρέπει να κάνει την παραμικρή απόπειρα παράκαμψης όλων αυτών των θεμάτων και να τοποθετήσει κάποια κεραία κινητής τηλεφωνίας στον συγκεκριμένο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεραία WIND: Δικαιώθηκε ο αγώνας γονέων και εκπαιδευτικών και η υγεία των παιδιών

:»ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΔΤ,ΔΦ ΚΑΙ ΤΑΠ»

ΣΧΕΤ:48218/11-10-2017 ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής αίτησή σας , σας γνωρίζουμε ότι:

Η τοποθέτηση κεραίας στην οδό 14ης Μαΐου 114 και Οψικίου, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία περίπου  δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500)  παιδιών, τα οποία φοιτούν σε τρία κτιριακά συγκροτήματα με αποστάσεις από ογδόντα (80) έως διακόσια ογδόντα (280) μέτρα.

Επειδή ήδη με αντίστοιχες κεραίες κινητής τηλεφωνίας άλλων εταιριών (Vodafone- wind) που είχαν τοποθετηθεί προ ολίγων μηνών δημιουργήθηκε κοινωνική αναταραχή στα παιδιά, στους γονείς, στο διδακτικό προσωπικό και στη θεσμική κοινωνία μας, δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε την εγκατάσταση αυτής της κεραίας με την πιθανολογούμενη από τη βιβλιογραφία και την επιστήμη προσβολή της υγείας χιλιάδων παιδιών μας, τα οποία θα βρίσκονται στις ως άνω αποστάσεις (κάτω των τριακοσίων (300)μέτρων) επί πολλές ώρες.

Γι αυτό λοιπόν επικαλούμενοι και  την ευαισθησία  σας, λόγω και της κοινωνικής εταιρικής σας ευθύνης, παρακαλούμε όπως ακριβώς έκανε και η WIND  που απομάκρυνε την κεραία δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα, να μην προβείτε στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον χώρο που ορίζεται με την αίτησή σας.

Ο Δήμαρχος

Ευάγγελος Λαμπάκης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*