Ικανοποίηση Μέτιου για τα έργα 170 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν απ’ το υπουργείο Οικονομίας

Ικανοποίηση Μέτιου για τα έργα 170 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν απ’ το υπουργείο Οικονομίας

Την μεγάλη του ικανοποίηση για τα έργα και τις μελέτες υποδομών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 170 εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μετά από πρότασή του, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του: “Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου τόσο για τη σημερινή ανακοίνωση της έγκρισης χρηματοδότησης τριών σημαντικών έργων υποδομής στην Περιφέρειά μας, προϋπολογισμού που προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση όσο και για την εν γένει συνεργασία μας και θετική ανταπόκρισή του στα αιτήματα που του θέσαμε.
Τα τρία έργα που εγκρίθηκαν σήμερα, τα οποία ιεραρχήσαμε και τα προτείναμε κατά προτεραιότητα στο Υπουργείο μέσα από έναν κατάλογο συνολικά οκτώ απαραίτητων και ώριμων έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα, είναι:
1. η αναβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης και η αξιοποίηση της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνδυασμένων μεταφορών,
2. η αναβάθμιση του εμπορικού και του επιβατικού λιμένα Καβάλας για τη διεύρυνση των δυνατοτήτων τους
3. και η μελέτη και η κατασκευή του νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους Έβρου.


Ως Περιφέρεια θα συμμετέχουμε στην υλοποίηση των τριών αυτών έργων με το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ για τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης, με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τους λιμένες της Καβάλας και με την πραγματοποίηση εργασιών υποδομής και προκαταρκτικής μελέτης για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων.
Η έγκριση των τριών έργων από το Υπουργείο έρχεται να προστεθεί στην έγκριση του Ειδικού Προγράμματος για τον Έβρο, προϋπολογισμού 26,6 εκατομμυρίων ευρώ, που προτείναμε και προβλέπει την πραγματοποίηση 38 έργων και μελετών υποδομής στον Έβρο στους τομείς της οδοποιίας, της άρδευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και στην έγκριση του νέου τριετούς Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο εγκρίθηκε όπως το προτείναμε, πετυχαίνοντας αυξήσεις 45,6 εκατομμυρίων ευρώ για εκπόνηση μελετών, δημιουργία νέων υποδομών και δράσεων και συντήρηση υφιστάμενων υποδομών σε όλη την Περιφέρεια.

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*