Δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί του Έβρου σε συνέδριο γερμανοελληνικής συνεργασίας στη Στουτγκάρδη

Δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί του Έβρου σε συνέδριο γερμανοελληνικής συνεργασίας στη Στουτγκάρδη

 

Δήμαρχοι και άλλοι αυτοδιοικητικοί του νομού Έβρου, βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας και πήραν μέρος σε συνέδριο γερμανοελληνικής συνεργασίας για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, που διοργανώθηκε στο κρατίδιο της Βάδης Βυτεμβέργης.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο Αντιδήμαρχος Τραίανούπολης Γιάννης Φαλέκας δίπλα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Στουτγκάρδη. Θα ήθελαν σίγουρα να κυκλοφορούν τέτοια σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, αλλά μάλλον έχουμε πολύ δρόμο ακόμα

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Τραίανούπολης και Ενέργειας Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας, συμμετείχαν στις εργασίες και ενημερώθηκαν για τις νέες βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στους δήμους της Γερμανίας και πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα και την περιοχή μας, σε συνεργασία με την γερμανική τεχνογνωσία.

Ιδιαίτερο “βάρος” δόθηκε μάλιστα σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και γι’ αυτό άλλωστε στο συνέδριο παρών ήταν και ο Εβρίτης (από το Νεοχώρι Ορεστιάδας) Πρόεδρος του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Ενέργειας) Βασίλης Τσολακίδης, τον οποίο βλέπουμε και στην φωογραφία με τον κ.Πατσουρίδη.

Οι αυτοδιοικητικοί του Έβρου είχαν μάλιστα την ευκαιρία να βρεθούν και κοντά σε συμπατριώτες μας μετανάστες, αφού στην περιοχή της Στουτγάρδης και ιδιαίτερα στο Έσλινγκεν, είναι γνωστό πως υπάρχουν πάρα πολλοί Εβρίτες και έχουν ιδιαίτερα πετυχημένη παρουσία και δράση σε πολλούς τομείς.