Νέο βιβλίο “Εγώ ο Σίμος Συμεών”, από τον συντοπίτη μας Γιάννη Ξανθούλη

Νέο βιβλίο “Εγώ ο Σίμος Συμεών”, από τον συντοπίτη μας Γιάννη Ξανθούλη

Το νέο του βιβλίο με τίτλο “Εγώ ο Σίμος Συμεών” από τις εκδόσεις Διόπτρα, κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες ο κορυφαίος συντοπίτης μας συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, ενώ η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου στον ΙΑΝΟ.

Ο σπουδαίος Έλληνας μυθιστοριογράφος, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας από την Αλεξανδρούπολη, μας προσφέρει το νέο του μυθιστόρημα που θα βρίσκεται στα ράφια του βιβλιοπλείου ΙΑΝΟS με την υπογραφή του ίδιου του συγγραφέα να κοσμεί τις πρώτες σελίδες. Ένα ανεκτίμητο δώρο για κάθε φίλο της λογοτεχνίας!

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1947, από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Σπούδασε δημοσιογραφία, σχέδιο και ενδυματολογία θεάτρου. Από το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος και χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Μεγάλος Θανατικός, κυκλοφόρησε το 1981 και το 1982 ξεκίνησε να γράφει τα «Σαββατιάτικα» στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Έγραψε αρκετά σατιρικά κείμενα και θεατρικά έργα από τα οποία τα περισσότερα παρουσιάστηκαν στο ελληνικό θέατρο . Ακόμη ασχολήθηκε και με το παιδικό θέατρο, καθώς επίσης έγραψε και εικονογράφησε παιδικά βιβλία. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της ΕΣΗΕΑ.