Ryanair: Συζητήσαμε για πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη από Αθήνα, Γερμανία, χώρα Ανατολικής Ευρώπης

Ryanair: Συζητήσαμε για πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη από Αθήνα, Γερμανία, χώρα Ανατολικής Ευρώπης

Την πιθανότητα πραγματοποίησης πτήσεων της Ryanair προς το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, συζήτησαν κατά την συνάντηση τους την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα τα κορυφαία στελέχη της στην Ελλάδα, με την τριμελή αντιπροσωπεία των θεσμικών του νομού Έβρου που τους επισκέφθηκαν.

Οι συμμετέχοντες από τον Έβρο, δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης Κώστας Χατζηκωσταντίνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Εμπορίου Θράκης και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, παραμένουν “σφίγγες” και δεν επιβεβαιώνουν ούτε καν ότι έγινε η συγκεκριμένη συνάντηση.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε το evros-news.gr από την πλευρά της ιρλανδέζικης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, αναφέρουν πως στην συνάντηση που τα στελέχη της χαρακτηρίζουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, τους κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για πτήσεις της Ryanair, με πολύ εμπεριστατωμένο και αναλυτικό γραπτή υπόμνημα. Δείχνουν επίσης εντυπωσιασμένοι από την προφορική παρουσίαση και ανάλυση που τους έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ.Χατζηκωσταντίνου, την οποία χαρακτηρίζουν άψογη όσον αφορά το πλάνο πιθανής συνεργασίας.

Οι προτάσεις που έγιναν από την τριμελή αντιπροσωπεία των εκπροσώπων του Έβρου για πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολη, αφορούσαν τρεις κατευθύνσεις:

  1. Από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη, για τους γνωστούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Τους επεσήμαναν μάλιστα ότι ένα τέτοιο δρομολόγιο θα συγκεντρώσει μεγάλη ζήτηση, μια και πρόκειται για εταιρεία με εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.
  2. Από χώρα της Κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα την Γερμανία, όπου υπάρχουν και πολλοί μετανάστες από την Θράκη. Μάλιστα για την συγκεκριμένη πτήση, ο κ.Χατζηκωσταντίνου επεσήμανε στα στελέχη της Ryanair ότι εκτός από τους συμπατριώτες μας μετανάστες, υπάρχουν και πολλοί Τούρκοι μετανάστες που κατάγονται από περιοχές της Ανατολικής Θράκης κοντινές στην Αλεξανδρούπολη (Ραιδεστό, Κεσσάνη, Ανδριανούπολη), που ταξιδεύουν στον τόπο τους και τους συμφέρει να “πετάξουν” εδώ κι όχι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Αυτοί είναι εν δυνάμει πελάτες.
  3. Συζητήθηκε επίσης μια πτήση από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, συγκεκριμένα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η οποία έχει τεράστια οικονομική ανάπτυξη και θα συγκέντρωνε αρκετό ενδιαφέρον.
  4. Τόσο την γερμανική πόλη όσο και την χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που είναι παράλληλα και κοντινή στην Ασία, οι υπεύθυνοι της Ryanair δεν θέλησαν να μας τις γνωστοποιήσουν για δικούς τους λόγους.

Η συζήτηση έγινε στα αγγλικά και τα στελέχη της Ryanair έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα από τα όσα άκουσαν αναλυτικά από την αντιπροσωπεία του νομού μας. Δεσμεύτηκαν να τα διαβιβάσουν στην κορυφή της διοίκησης, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν και ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιθεωρήσουν και από κοντά το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και τους χώρους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση με την Ryanair είχε στην Αθήνα αντιπροσωπεία θεσμικών του Έβρου