Η επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε στη Γερμανία

Η επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε στη Γερμανία

Η τεράστια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, που θα δημιουργήσει και εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με την κατασκευή θερμοκηπίων και αξιοποίηση της γεωθερμίας από Ολλανδογερμανικές εταιρείες, παρουσιάστηκε προχθές στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Το evros-news.gr ψάχνοντας λεπτομέρειες για το συνέδριο συνεργασίας σε διάφορους τομείς των τοπικών αυτοδιοικήσεων που διοργανωθηκε στη γερμανική πόλη και συμμετείχαν από το νομό Έβρου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σωτήρης Μποταίτης, μαζί με δεκάδες άλλους αυτοδιοικητικούς από την Ελλάδα, έβγαλε… λαυράκι. Γιατί ενημερώθηκε ότι κορυφαία στιγμή των εργασιών ήταν η παρουσίαση από τον Αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης Γιάννη Φαλέκα και εκπρόσωπο των εταιρειών που θα πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη επένδυση, του πλάνου που έχουν καταστρώσει. Μάλιστα τα στοιχεία εντυπωσίασαν όλους τους παρισταμένους Έλληνες.

Όπως φαίνεται μάλιστα και στον φωτεινό πίνακα όπου προβάλλονταν τα στοιχεία αυτού του τεράστιου project που εδώ και πολύ καιρό…παλεύει με απόλυτη υμστικότητα και επιμονή ο κ.Φαλέκας έχοντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αν τελικά προχωρήσει η υλοποίηση θα είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα για την περιοχή.

Κι αυτό γιατί:

  1. Θα διατεθούν συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ. Τα 62 εκατ. στην πρώτη φάση και τα υπόλοιπα 38 στην δεύτερη.
  2. Θα δημιουργηθούν 450 άμεσες θέσεις ερτγασίας στον παραγωγικό τομέα
  3. Άλλες 20 θέσεις σατον διοικητικό τομέα που αφορούν τις εταιρείες και την οργάνωση τους
  4. Δεκάδες ακόμα έμμεσες θέσεις από την λειτουργία των θερμοκηπίων κιαι την παραγωγή αγροτικών προϊόντων με την βοήθεια και αξιοποίηση της γεωθερμίας, που θα διατίθενται όχι τόσο στην Ελλάδα αλλά θα εξάγονται στις χώρες του εξωτερικού.

Να θυμίσουμε ότι είχαν επισκεφθεί την περιοχή του δήμου τραϊανούπολης και είχαν ενημερωθεί πριν από μήνες για τις εξελίξεις με τη γεωθερμία, εκπρόσωποι της Ολλανδογερμανικής εταιρείας, παρουσία μάλιστα και του εβρίτη Προέδρου του ΚΑΠΕ (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος στηρίζει τις προσπάθειες αυτές του Γιάννη Φαλέκα και του δήμου Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα ο κ.Τσολακίδης βρέθηκε και αυτός στο συνέδριο της Στουτγκάρδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος ΚΑΠΕ: Πρωτοπόρος στη γεωθερμία ο δήμος Αλεξανδρούπολης