Οι υπουργοί περνούν για Ορεστιάδα έξω από Διδυμότειχο, Σουφλί, όπως το… φυσικό αέριο

Οι υπουργοί περνούν για Ορεστιάδα έξω από Διδυμότειχο, Σουφλί, όπως το… φυσικό αέριο

Οι μισοί από τους υπουργούς που μεττέχουν στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το οποίο διεξάγεται στην Κομοτηνή, θα βρεθούν Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στο νομό Έβρου. Δυο από αυτούς, μαζί με δυο Γενικούς Γραμματείς, θα ανέβουν μάλιστα και στην Ορεστιάδα, αλλά θα περάσουν έξω από Διδυμότειχο και Σουφλί χωρίς να μπουν μέσα. Όπως δηλαδή θα περνάει το… φυσικό αέριο σε λίγα χρόνια.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην προσπαθήσει κανένας ΗΛΙΘΙΟΣ να ισχυριστεό ότι βάζουμε σε αντιπαράθεση τις πόλεις του Έβρου. Καμιά σχέση. Πολύ καλά κάνουν φυσικά και έρχονται στο νομό και την Αλεξανδρούπολη ή την Σαμοθράκη, για να ακούσουν αιτήματα, προβλήματα και προτάσεις των τοπικών θεσμικών φορέων. Πολύ καλά κάνουν και πηγαίνουν στην Ορεστιάδα, αν και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε περισσότεροι να βρεθούν στο βόρειο Έβρο και όχι μόνο ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης χθες και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αύριο.

Στο Διδυμότειχο και το Σουφλί όμως, τις δυο πιο ιστορικές πόλεις του Έβρου γιατί δεν μπαίνουν; Δεν έχουν αυτές προβλήματα προς επίλυση και μάλιστα σοβαρά; Δεν πρέπει να ακούσουν τους εκπροσώπους της τοπικής τους αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων; Γιατί τους σνομπάρουν έτσι; Ποιός είναι εκείνος που έφτιαξε το πρόγραμμα των επισκέψεων; Τί ρόλο έπαιξαν σε αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου; Μπράβο στην κ.Νατάσσα Γκαρά που συνόδεψε χθες τον κ.Καρίτση στην Ορεστιάδα και στο Εργοστάσιο Ζάχαρης και θα κάνει το ίδιο αύριο με τον κ.Αποστόλου.

Οι άλλοι δυο βουλευτές του νομού Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος που είναι; Έχουν λόγο και άποψη στο συγκεκριμένο θέμα; Αυτοί καθόρισαν το πρόγραμμα επισκέψεων, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Γραμματεία της Κυβέρνησης; Το γραφείο του πρωθυπουργού; Ποιός το έφτιαξε και απαξιώνει έτσι Διδυμότειχο και Σουφλί; Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές εκλέχθηκαν από όλους τους Εβρίτες και εκπροσωπούν όλο το νομό. Όχι κάποια συγκεκριμένη πόλη ή χωριό.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός τί κάνουν; Βλέπουν απλά τους υπουργούς να περνούν έξω από τις πόλειες τους όπως θα περνούν τα φορτηγά με το φυσικό αέριο για την Ορεστιάδα σε λίγα χρόνια; Γιατί δεν διαμαρτύρονται έντονα σε όπ0ιον πιστεύουν ότι έχει την ευθύνη για αυτό τον απαράδεκτο παραμελισμό; Γιατί δεν βγαίνουν να καταγγείλουν δημόσια αυτούς που τους… γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια;

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που είναι στην Κομοτηνή δεν θα μπορούσε να επισκεφθεί τον πολύπαθο κάθετο άξονα στα Λάβαρα και να συναντηθεί εκεί με τους δυο δημάρχους που προαναφέραμε; Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης γιατί δεν ανεβαίνει στο νοσομομείο Διδυμοτείχου; Δεν υπάρχουν εκεί προβλήματα; Ειδικά το Διδυμότεοχο, πόλη με καμένο το Τέμενος Βαγιαζήτ, με το Βυζαντινό Μουσείο να μην έχει ακόμα εγκαινιαστεί και να μην έχει μόνιμο προσωπικό, με το νοσκομείο χωρίς αυτονομί, με..με..με ένα σωρό ακόμα προβλήματα, αν και είναι έδρα Μεραρχίας, Σχολής Αστυφυλάκων, ΤΕΙ Νοσηλευτικής, Νοσοκομείου, Βιομηχανίας (ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ). Δεν άξιζε καλύτερης αντιμετώπισης;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*