Μητροπολίτης Άνθιμος: Αν ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής τα έκανε αυτά στις ΗΠΑ θα είχε απελαθεί!!!

Μητροπολίτης Άνθιμος: Αν ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής τα έκανε αυτά στις ΗΠΑ θα είχε απελαθεί!!!

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμος, αναφερόμενος στο θέμα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, το οποίο έθεσαν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης με κοινή επιστολή τους στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που βρέθηκε στην περιοχή.

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, ο Σεβασμιότατος Άνθιμος ανέφερε αυτό που είπε πριν από λίγο καιρό στον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ όταν είχε επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη. «Είχα πει και στον Αμερικανό Πρέσβη που με επισκέφτηκε, ότι αν συνέβαιναν αυτά στην Αμερική, θα είχε τουλάχιστον απελαθεί ο Τούρκος αξιωματούχος από την χώρα», ενώ συμπλήρωσε ότι στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κομοτηνής δεν δόθηκαν απαντήσεις στις επισημάνσεις των τεσσάρων Μητροπολιτών, μέσω του κειμένου που απέστειλαν, για τον περιορισμό της δράσης του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Τόνισε πάντως ότι είναι για τον ίδιο θετική η αποτίμηση του Περιφερειακού αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κυβέρνησης που ολοκληρώθηκε.Μένει βέβαια η υλοποίηση των εξαγγελιών που είναι πάντα το κρίσιμο θέμα για την Θράκη“. Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε επίσης και στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την προαιρετική προσφυγή των Ελλήνων μουσουλμάνων στον φυσικό δικαστή και όχι αποκλειστικά στον Μουφτή για την εφαρμογή της Σαρίας. Θεωρεί ότι είναι ένα ακόμη βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Ξεκαθάρισε επίσης σε όσους ψάχνουν «Μητέρες Πατρίδες» στη Θράκη. «Μία είναι η Μητέρα Πατρίδα και δεν είναι άλλη από την Ελλάδα! Όποιος την ψάχνει αλλού, ας φύγει να πάει να την βρει!», κατέληξε ο Μητροπολίτης.