Μόνιμος πεζόδρομος γίνεται η οδός Κύπρου. Εγκρίθηκαν 135.743 ευρώ για έργα διαμόρφωσης

Μόνιμος πεζόδρομος γίνεται η οδός Κύπρου. Εγκρίθηκαν 135.743 ευρώ για έργα διαμόρφωσης

Μόνιμος πεζόδρομος θα γίνει η οδός Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη, αφού ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και οι συνεργάτες του αγνοώντας τις έντονες αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας φορέων και πολιτών, προχωρούν σε έργα διαμόρφωσης του σε πεζόδρομο και πριν μια βδομάδα ενέκριναν την διάθεση ποσού 135.743 ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Όπως φαίνεται και στην απόφαση της αρμόδιας Οικονομκής Επιτροπής, επικεφαλής της οποίας είναι ο ίδιος ο κ.Λαμπάκης, στη συνεδρίαση της 10 Νοεμβρίου προχώρησε στην “Έγκριση πρωτογενούς αιτήματος , διάθεσης πίστωσης του έργου: “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ”». Στην απόφαση της μάλιστα αναφέρει ότι:

“Εγκρίνει το πρωτογενές αίτημα για την υλοποίηση του παραπάνω έργου. β) Εγκρίνει και διαθέτει πίστωση ποσού 135.743,76 € (με Φ.Π.Α) σε βάρος του Κ.Α. 30.7324.002 του προϋπολογισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης οικονομικού έτους 2017 (σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν.3852/2010)”.

Μπορεί ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος του Χρήστος Δούκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, οι καταστηματάρχες του κέντρου, χιλιάδες πολίτες να έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην απόφαση του δήμου να γίνει πεζόδρομος η οδός Κύπρου, αφού δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα στο κυκλοφοριακό και δεν λύνει κανένα, αλλά ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης αποφάσισε όχι μόνο να επιμείνει στην αρχική του απόφαση, αλλά να προχωρήσει και σε έργα που θα καταστήσουν μόνιμο πεζόδρομο την συγκεκριμένη οδό.

Δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για το ποσό που θα δοθεί για έργα πεζοδρόμησης στην οδό Κύπρου

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ