Ορεστιάδα: Σημαντικά θέματα έθεσε στον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης

Ορεστιάδα: Σημαντικά θέματα έθεσε στον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης

Μια σειρά σημαντικών ζητημάτων έθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στο βόρειο Έβρο και δεν αρκέστηκε μόνο στην παραχώρηση ενός κτηρίου του υπουργείου, στην κοινότητα των Ριζίων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ.Μαυρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύως, ζήτησε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα εξής:

  • Παραχώρηση συγκεκριμένων εκτάσεων για δημιουργία “Πράσινου Σημείου”
  • Επέκταση προσωρινού καταφυγίου ζώων
  • πλήρη νομιμοποίηση υπαρχουσών σχολικών δομών
  • τροποποίηση απόφασης παραχώρησης για δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού στα Κόμαρα
  • εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου για υπογειοποίηση 99 γεωτρήσεων στον κάμπο Ορεστιάδας
  • κατάθεση πρότασης για εκσυγχρονισμό 21 αντλιοστασίων
  • βιολογικές καλλιέργειες
  • δεσμεύσεις χρηματικών ποσών από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις
  • αποζημιώσεις πληγέντων από θεομηνίες

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ορεστιάδας, αποφάσισαν με τον υπουργό κ.Αποστόλου να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και σε 10 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση στην Αθήνα, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες ολοκληρωμένες απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα που έθεσε.

Αναγκάστηκε να περάσει και από το Διδυμότειχο

ο κ.Αποστόλου μετά τις έντονες αντιδράσεις

Αν και στο αρχικό επίσημο πρόγραμμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου δεν προβλεπόταν επίσκεψη στο Διδυμότειχο, μετά το δημοσίευμα του evros-news.gr για τους υπουργούς που περνούν απ’ έξω όπως σε λίγα χρόνια θα γίνει με το… φυσικό αέριο, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης σύμφωνα με πληροφορίες μας διαμαρτυρήθηκε έντονα στους κυβερνητικούς βουλευτές Γιώργο Καίσα και Νατάσσα Γκαρά, η οποία είχε και καθοριστική συμβολή στην διαμόρφωση του προγράμματος του κ.Αποστόλου.

Έτσι αποφασίστηκε να σταματήσει για λίγο και στο Διδυμότειχο και στο δημαρχείο συναντήθηκε με τον κ.Πατσουρίδη, ο οποίος το βασικό θέμα που έθεσε ήταν η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου, όπου υπάρχουν 36.000 στρέμματα και καλύπτονται 20 χωριά.

Μάλιστα ενημέρωσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι υπάρχουν για το θέμα αυτό ώριμες μελέτες. Παράλληλα έθεσε και το θέμα του φράγματος Δερείου ή Αλεποχωρίου, που θα δώσει μεγάλη “ανάσα” στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ