Σαμοθράκη: Χθες το υπουργείο Ναυτιλίας έβγαλε Πρόσκληση ενδιαφέροντος πλοίο αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ

Σαμοθράκη: Χθες το υπουργείο Ναυτιλίας έβγαλε Πρόσκληση ενδιαφέροντος πλοίο αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ

Έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας που ανακοινώθηκε και επίσημα από την εταιρεία ότι το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ θα τεθεί σε ακινησία από τις 6 Νοεμβρίου για επιθεώρηση και επισκευές, το υπουργείο Ναυτιλίας το γνωρίζει μήνες νωρίτερα και σίγουρα από τα μέα Οκτωβρίου και μόλις χθες 17 Νοεμβρίου εξέδωσε την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς πλειοκτήτριες εταιρείες για σύναψη σύμβασης με πλοίο αντικατάστασης.  

Με ΘΕΜΑ: Σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής
γραμμής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και επιστροφή, το υπουργείο ζητάει από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προσφορές ώστε να ξεκινήσουν δρομολόγια την… ερχόμενη Δευτέρα. Για τόσο γρήγορες διαδικασίες και επίλυση προβλημάτων μιλάμε.  Όπως λοιπόν αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου όγδοου του ν.2932/2001 (Α΄145), όπως ισχύει, για λόγους κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής και προς κάλυψη επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών, προτίθεται να προβεί στη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και επιστροφή, με την εκτέλεση
τεσσάρων (04) δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου με την υποχρέωση εκτέλεσης δύο (02) ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος πέντε χιλιάδων τριακοσίων εξήντα οκτώ ευρώ και ενός λεπτού (€ 5.368,01) για τα πλοία κατηγορίας 2, τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα (€ 4.970,00) ευρώ για τα πλοία κατηγορίας 3, τριών χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα έξι (€ 3.976,00) ευρώ, για τα πλοία κατηγορίας 5, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων, για το χρονικό διάστημα από 20/11/2017 μέχρι 14/01/2018, κατά το οποίο το πλοίο που εξυπηρετεί τη (γ) σχετική σύμβαση θα πραγματοποιήσει την ετήσια ακινησία του προς εκτέλεση εργασιών ετήσιας
επιθεώρησης και συντήρησής του, σύμφωνα με (ε) όμοιο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ _ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Μακάρι να βρεθεί ενδιαφερόμενη εταιρεία και να αναλάβει το δρομολόγιο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αν και όλα δείχνουν πως θεωρείται πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, μέσα στο χειμώνα να υπάρξει εταιρεία που θα στείλει για μόλις δυο μήνες καράβι της. Φυσικά η συγκεκριμένη διαδικασία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Να θυμίσουμε ότι “τρέχει” και η προθεσμία για τον διαγωνισμό της επιδοτούμενης γραμμής Σαμοθράκη-Λήμνος-Μυτιλήνη που θα ισχύσει το ερχόμενο καλοκαίρι για από Ινούνιο ως αρχές Σεπτεμβρίου. Κι εκεί η προοπτική να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποια εταιρεία, με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. μόνο θετική δεν είναι. Μακάρι να διοαψευσθούμε.