Avantas Αγροδιατροφική: Η μοναδική Εβρίτικη εταιρεία που βρέθηκε στην κορυφαία έκθεση ANUGA της Κολωνίας

Avantas Αγροδιατροφική: Η μοναδική Εβρίτικη εταιρεία που βρέθηκε στην κορυφαία έκθεση ANUGA της Κολωνίας

 

Τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας η κορυφαία Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων “ANUGA”,  η οποία συγκεντρώνει χιλιάδες εκθέτες αλλά και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, κυρίως εμπόρους, εισαγωγείς και εξαγωγείς τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο. Σε αυτήν πήρε μέρος και η μοναδική εταιρεία από το νομό Έβρου, η Avantas Aγροδιατροφική.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία είχε το δικό της περίπτερο, μια και μεμονωμένα ήταν πολλά τα έξοδα για μια μικρή εταιρεία να έχει το δικό της περίπτερο, οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εταιρείας από την περιοχή του Άβαντα της Αλεξανδρούπολης, τόλμησαν κάτι που δεν έκαναν άλλες μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νομού.

Η Avantas Αγροδιατροφική εταιρία – άλευρα και ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι, έδωσε το παρόν και μάλιστα το χώρο της ένας  πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ, ο Κωνσταντίνος Βασάλος όχι μόνο παρεβρέθηκε αλλά και μαγείρεψε με τα ζυμαρικά avantas. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά με τους γευσιγνώστες και όσους δοκίμασαν τα προϊόντα που προέρχονται από την εβρίτικη γη και απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα και την γεύση των ζυμαρικών.

Ποιά είναι η εταιρεία AVANTAS Αγροδιατροφική

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά από τον Ελευθέριο Τσερκινίδη ο οποίος μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια γεμάτη με αγάπη για τον τόπο της και επηρεασμένος από την αγροτική ζωή , οραματίστηκε να παντρέψει την παράδοση με της ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Έτσι το 2014 έγινε η έναρξη μιας οικογενειακής επιχείρησης με σκοπό την διάδοση του ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων και προϊόντων της Θράκης .

Αποφάσισε λοιπόν να καλλιεργήσει τα κτήματα του με έναν τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, πιο ορθολογικό και ισορροπημένο χωρίς τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Πιστός στη παράδοση , δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάτι διαφορετικό από πετρόμυλο για την άλεση των σιτηρών και ένα παραδοσιακό  εργαστήρι για την παρασκευή για την ζυμαρικών.

H “AVANTAS Αγροδιατροφική” είναι μια νέα οικογενειακή ΕΛΛΗΝΙΚΗ επιχείρηση με έδρα τον Άβαντα Αλεξανδρούπολης και εξειδικεύεται στην καλλιέργεια και μεταποίηση του δίκοκκο σιταριού Triticum-Dicoccum. Τα προϊόντα της μπορείτε να τα βρείτε και στο κατάστημα της στην Αλεξανδρούπολη.