Οι Σουφλιώτες της Αθήνας τίμησαν για την προσφορά τους Τσαρούχα, Κιουρτίδη, Γκουβέντα

Οι Σουφλιώτες της Αθήνας τίμησαν για την προσφορά τους Τσαρούχα, Κιουρτίδη, Γκουβέντα

Παρά την καταρρακτώδη βροχή και τον αποκλεισμό αρκετών ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν, οι Σουφλιώες της Αθήνας τίμησαν τρεις πολύ σημαντικές προσωπικότητες της περιοχής μας που διαπρέπουν στα γράμματα και τις τέχνες και μας κάνουν περήφανους όλους για το έργο τους. Τον ηθοποιό, συγγραφέα αλλά και τραγουδοποιό Πασχάλη Τσαρούχα (Παπατσαρούχα, τον λογοτέχνη, συγγραφέα και ποιητή Γιώργο Κιουρτίδη και τον εξαίτερο μουσικό Κυριάκοι Γκουβέντα.

Όσοι αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες, είχαν τη χαρά να απολαύσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμή τριών πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας , που μας κάνουν περήφανους όλους για το έργο τους.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σουφλιωτών & Επαρχιωτών Σουφλίου της Αθήνας “Το Σουφλί” κα Εύη Κυριακίδου προλογίζοντας το λογοτέχνη , συγγραφέα και ποιητή Γιώργο Κιουρτίδη, μίλησε για το έντονο συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάνε όλα τα έργα του , με πολλές αναφορές στην ηλικία των παιδικών του χρόνων στη Λάδη και στον Κόρυμβο του Ν.Έβρου.


Στο λογοτέχνη απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το μέλος του Συλλόγου κα Τριάδα Αρβανίτη. Ο λογοτέχνης μίλησε για το πόσο επηρέασαν το έργο του , οι εικόνες αλλά και τα βιώματά του της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας στην “άκρη” του χάρτη , εκεί που ο θεός “κρέμασε” το χωριό του!
Είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε από τον ίδιο, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από διάφορα έργα του.

Το μέλος του Συλλόγου μας Μάριος Τσιακίρης, προλόγισε και μίλησε για το πλούσιο έργο του εξαιρετικού Μουσικού Κυριάκου Γκουβέντα και η Θεοδώρα Μέρμηγκα Στογιάνου  απένειμε στον ίδιο τιμητική πλακέτα.

Ο Κυριάκος Γκουβέντας μίλησε για τις εικόνες των παιδικών του χρόνων από το Σουφλί , μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς της γιαγιάς του , όπως η ίδια τα περιέγραφε στον ίδιο. Τόνισε την ανάγκη να συστρατευτούμε όλοι , Σύλλογοι, φορείς και πνευματικοί άνθρωποι σε μια προσπάθεια ο τόπος μας , ο Έβρος να βγει από το “περιθώριο”.
Με μεγάλη μας έκπληξη και χαρά , απολαύσαμε τη “ΣΟΥΦΛΙΩΤΟΥΔΑ” από τον ίδιο , με τη χαρακτηριστική δεξιοτεχνία του βιολιού του!

Τέλος το μέλος του Συλλόγου μας Λεωνίδας Καλλιτσάρης , προλόγισε και μίλησε για τη μεγάλη και πολύπλευρη καριέρα του Ηθοποιού, Συγγραφέα αλλά και Τραγουδοποιού , Πασχάλη Παπατσαρούχα Τιμητική πλακέτα απένειμε στον ίδιο , η Ταμίας του Συλλόγου κα Δήμητρα Μέρμηγκα.


Ο Πασχάλης τόνισε με το γνωστό καυστικό του ύφος, ότι η βράβευση αυτή , τιμά τον ίδιο φυσικά αλλά πρωτίστως αποτελεί μια από τις πολλές προσπάθειες που πρέπει ακόμη να γίνουν για να βγει από τον πνευματικό λήθαργο η κοινωνία και πρωτίστως οι κοινωνίες της επαρχίας , που λαμβάνουν μόνο προϊόντα υποκουλτούρας και άρα ζουν υπό το καθεστώς πνευματικής ύπνωσης! Προτάσσει και προτείνει , όπως και στα βιβλία του , την ανάλειψη πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους πολίτες , προτάσσοντας το Εμείς!

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σιαλάκης ευχαρίστησε τα τιμώμενα πρόσωπα και όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση , φίλους και μέλη του Συλλόγου , τους εκπροσώπους της ΠΑ.Ο.ΝΕ Αντιπρόεδρο Πασχάλη Σταυρίδη και γ.γ Αθανασιάδου Χριστίνα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τριγώνου Έβρου Χαράλαμπο Γιαννακίδη και τον μεγάλο Θρακιώτη Μουσικό, Τραγουδοποιό και Χορευτή Βαγγέλη Δημούδη.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*