Χιονίζει από το μεσημέρι σε χωριά του ορεινού Έβρου. Δείτε εκπληκτικά video+φωτό

Χιονίζει από το μεσημέρι σε χωριά του ορεινού Έβρου. Δείτε εκπληκτικά video+φωτό

Τα πρώτα χιόνια στο νομό Έβρου είναι γεγονός, όπως προανήγγειλε από χθες το evros-news.gr. Από το μεσημνέρι χιονίζει σε χωριά του ορεινού Έβρου, όπως θα δείτε στα εντυπωσιακά βίντεο και τις φωτογραφίες από την εθνική οδό Μεταξάδων-Μικρού και Μεγάλου Δερείου-Λεπτοκαρυάς και Αισύμης και χρειάζονται αντιολισθιτικές αλυσίες για να κινηθεί κανείς.

Οι φωτογραφίες είναι από τα πομακοχώρια του Έβρου, στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς που είναι χωριό το οποίο βρίσκεται 33 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και μετά το χωριό Αισύμη, στην Εθνική Οδό 53, όπως λέγεται ο συγκεκριμένος δρόμος που υπάρχει στον ορεινό όγκο του Έβρου και δημιουργήθηκε για στρατιωτικούς κυρίως λόγους. Από την Λεπτοκαρυά λοιπόν και μέχρι το Μεγάλο Δέρειο έχει πολύ χιόνι, όπως μας πληροφορεί ο Ανδρέας Κουϊνέλης, ο αδερφός του γνωστού μας Μιχάλη STAVENTO που πήγε στην περιοχή για κυνήγι.

Τα βίντεο του είναι στην περιοχή που υπάρχουν οι ανεμογεννήτριες πριν την περιοχή της Καλλιθέας, αλλά σίγουρα πέρα από τις δυσκολίες, το τοποίο και χιονισμένο είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Άσχετα αν δεν έχουμε φροντίσει να το αξιοποιήσουμε εδώ στον Έβρο, όπως έχουν κάνει άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τύφλα να έχει το Καρπενήσι, το Πετρούλι, τα Γρεβενά, ακόμα και η… Ελβετία δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ποιά χωριά του Έβρου θα χιονίσει αύριο Δευτέρα