Εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΑΣ το στέγαστρο της Πλωτινόπολης. Ο λόγος στην Περιφέρεια

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΑΣ το στέγαστρο της Πλωτινόπολης. Ο λόγος στην Περιφέρεια

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η μελέτη και η κατασκευή του στέγαστου που θα πρέπει να δημιουργηθεί στην Πλωτινόπολη του Διδυμοτείχου, προκειμένου να γίνει επισκέψιμη για το κοινό και να αξιοποιηθεί-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ο σημαντικός αυτός αρχαιολογικός χώρος.

Στην συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία και του δημάρχου της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη που βρέθηκε για τον λόγο αυτό στην Αθήνα, όλα τα μέλη του ΚΑΣ ενέκριναν τα εντυπωσιακά σχέδια του στεγάστρου που είναι κλιμακωτό σε δυο επίπεδα. Στάθηκαν επίσης στην σημαντική αρχαιολογική αξία των ευρημάτων που υπάρχουν ως τώρα στην αρχαία Πλωτινόπολη και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα;

  • Η μελέτη είναι έτοιμη και έχει ήδη γίνει από τις υπηρεσίες και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού
  • Θα καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο και θα σταλεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδοίας και Θράκης, προκειμένου να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο έργο κατασκευής του στέγαστου στο ΕΣΠΑ.
  • Το έργο θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις
  • Μετά την ένταξη του στο ΕΣΠΑ θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου.
  • Το στέγαστρο θα κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο, που να μην επηρεάζει τα επόμενα χρόνια την συνέχιση των ανασκαφών, προκειμένου να αναδειχθούν  περισσότερα ευρήματα.
  • Μετά την κατασκευή του, θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται την Πλωτινόπολη όσοι ενδιαφέρονται, γεγονός που σημαίνει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, αφού για τα ψηφιδωτά και τα άλλα ευρήματα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον.