Λαμπάκης σε Κουρουμπλή: Βάλτε σε αυτό το νομοσχέδιο έδρα Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

Λαμπάκης σε Κουρουμπλή: Βάλτε σε αυτό το νομοσχέδιο έδρα Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

Επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ζητάει να συμπεριληφθεί  στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί ήδη στην Βουλή, ο  ορισμός της Έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ.Λαμπάκης που την κοινοποιεί στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές του νομού Έβρου, αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ ,

Την 13η και 14η Νοεμβρίου 2017 επισκεπτόμενος την Αλεξανδρούπολη δεχθήκατε όλα τα επιχειρήματα υπέρ του καθορισμού   της έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.

Το ιστορικό της εξαγγελίας της ίδρυσής της στην Αλεξανδρούπολη από το 2000 και η μεταβίβαση κατά κυριότητα έκτασης 148.010 τ.μ. στην Αλεξανδρούπολη προς το Υπουργείο σας, για ανέγερση κτιριακών για τη Λιμενική Ακαδημία ως και η διαδικασία που έφθασε προ των πυλών για τη νομοθετική ολοκλήρωση πλέον του γεγονότος των θαλάσσιων συνόρων μας με την Τουρκία, οδηγούν στο ορθό συμπέρασμα του ορισμού της έδρας στην Αλεξανδρούπολη.

Δια της παρούσης ζητώ να συμπεριληφθεί  στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού Προσωπικού συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις» ο  ορισμός της Έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη βοηθώντας προς τούτο και η δέσμευσή μου για προσωρινή στέγαση μέχρι ολοκλήρωσης των απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων σε κτίρια του Δήμου, πλέον του γεγονότος ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεσμεύεται για διδαχή από τους καθηγητές του σε μαθήματα που θα καθοριστούν από τη Λιμενική Ακαδημία.

Έτσι θωρακίζουμε τα σύνορά μας ακόμα περισσότερο και δημιουργούμε θεμέλιο αποκέντρωσης για ισόρροπη ανάπτυξη.

Με τιμή

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

 

ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

  • ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ)
  • ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΤΙΟ (  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Αν. Μακ &.Θράκης)
  • ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΒΡΟΥ

Νατάσσα Γκαρά

Γιώργος Καίσας

Δημήτρης Ρίζος

Αναστάσιο Δημοσχάκη

  • Αρχηγούς Κομμάτων:

Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

Πρόεδρο Χρυσής Αυγής

Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ

Γεν. Γραμματέα Κ.Κ.Ε

Πρόεδρο ΠΟΤΑΜΙ

Πρόεδρο  ΑΝ.ΕΛ

Πρόεδρο ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ