Αλεξανδρούπολη: Βάση συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών δημιουργείται από εταιρεία στο αεροδρόμιο

Αλεξανδρούπολη: Βάση συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών δημιουργείται από εταιρεία στο αεροδρόμιο

Μια ακόμα σημαντική δραστηριότητα, μετά από την λειτουργία σχολής πιλότων που ήδη λειτουργεί όπως γράψαμε χθες, ετοιμάζεται να ξεκινήσει στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για βάση συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών, η οποία δημιουργείται από εταιρεία, επικεφαλής της οποίας είναι κορυφαίος Έλληνας μηχανικός αεροσκφών. 

Όπως αποκάλυψε ο Αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, ήδη έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες ενέργειες τόσο από την πλευρά της συγκεκριμένης εταιρείας όσο και από τον αερολιμένα, που του παραχώρησε τις σχετικές άδειες. Πλέον διαμορφώνεται ο χώρος των εγκαταστάσεων όπου θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία όπως είναι φυσικό θα φέρει οικονομικά ωφέλη όχι μόνο στο αεροδρόμιο, αλλά και την πόλη και γενικότερα στην περιοχή του Έβρου.

Ο κ.Ζαντανίδης, που προσπαθεί συνέχεια να αξιοποιεί τις δυνατότητες του “Δημόκριτος” και να προσελκύει νέες δραστηριότητες αφού η επιβατική κίνηση από μόνη της δεν αρκεί και μάλιστα παρά τις προσπάθειες όλων στην περιοχή δεν αυξάνεται, μιλώντας για την συγκεκριμένη εξέλιξη τόνισε: “Ανοίγει στο αεροδρόμιο εταιρεία εξειδικευμένη συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών. Ήδη έχει υποβάλλει το αίτημα, το αποδεχθήκαμε και διαμορφώνει τον χώρο προκειμένου να στεγάσει την δραστηριότητα της. Είναι από τους καλύτερους μηχανικούς αεροσκαφών στη χώρα μας ο ιδιοκτήτης και χαιρόμαστε που επέλεξε την Αλεξανδρούπολη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διεθνής σχολή εκπαίδευσης πιλότων λειτουργεί πλέον στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Όσο για εκείνους που αναρρωτιούνται γιατί επιλέχθηκε το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κιαι όχι της… Καβάλας ή της Θεσσαλονίκης, εκεί πλέον έχει αναλάβει η Fraport και φυσικά τα έξοδα από τις απαιτήσεις των Γερμανών για την εγκατάσταση μια τέτοιας εταιρείας θα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά στην Αλεξανδρούπολη.