Ο “μαθητής” Γιώργος Συμεωνίδης παίζει τη γκάιντα του “δάσκαλου” Θεοδόση Λογαρούδη… αποχαιρετώντας τον(video)

Ο “μαθητής” Γιώργος Συμεωνίδης παίζει τη γκάιντα του “δάσκαλου” Θεοδόση Λογαρούδη… αποχαιρετώντας τον(video)

Η οικογένεια του, οι συγγενείς, οι συγχωριανοί, φίλοι και γνωστοί αλλά και νεαροί γκαϊντατζήδες που είχαν ως έναν απ’ τους “δασκάλους” τους τον κορυφαίο Εβρίτη, Θρακιώτη γκαϊντατζή Θεοδόση Λογαρούδη ο οποίος “έφυγε” χθες από την ζωή στα 85 του χρόνια, τον… αποχαιρέτισαν σήμερα το πρωί στους Ασβεστάδες Διδυμοτείχου όπου έγινε η κηδεία του.

Ιδιαίτερα συγκινητική και κορυφαία στιγμή μάλιστα, ήταν όταν ο γιος του συγχωρεμένου παππού Θεοδόση, πήγε την γκάιντα του και την έδωσε στο νεαρό Γιώργο Συμεωνίδη, έναν από τους “μαθητές” του πατέρα του, τον ανερχόμενο μουσικό και πολύ καλό γκαϊντατζή από το Λαγό Διδυμοτείχου και αυτός με την θρυλική γκάιντα του Θεοδόση Λογαρούδη τον… αποχαιρέτισε ιδιαίτερα συγκινημένος. Γιατί ο σπουδαίος μουσικός της Θράκης με το ιδιαίτερο τρόπο που έπαιζε την γκάιντα μπορεί να έφυγε, αλλά η μουσική του μένει… ζωντανή μέσα από τους μαθητές που άφησε. ‘Οπως ο άξιος συνεχιστής Γιώργος Συμεωνίδης.

Ο ίδιος μάλιστα ανέβασε δυο βίντεο στην προσωπική του σελίδα και έγραψε: “Σήμερα έγινε η κηδεία του Δασκάλου μας Θεοδόση Λογαρουδη..
Μετά από επιθυμία των συγγενών, φίλων και συγχωριανών του Θεοδόση Λογαρουδη, έπαιξα τη ΓΚΑΙΝΤΑ του.
Αυτός έφυγε αλλά αυτή έμεινε και λαλαει περήφανη!!!
Αθάνατος!!!”

Ο Γιώργος Συμεωνίδης συνέχισε: “Το τραγούδι του Θεοδόση Λογαρουδη!!!…ΣΙΧΤΙΡ ΧΑΒΑΣιΝ!!!
Ευχαριστώ για ολα παππού Θεοδόση!!!”