Το άρθρο 4 για την έκτακτη ενίσχυση 5.000 και 8.000 ευρώ στους Σαμοθρακίτες

Το άρθρο 4 για την έκτακτη ενίσχυση 5.000 και 8.000 ευρώ στους Σαμοθρακίτες

Στο νόμο Ν. 4501/22 Νοεμβρίου 2017 (ΦΕΚ 178/Α΄) που αφορά την “Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις” που ήδη δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου, υπάρχει το άρθρ. 4 που προβλέπει την χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης 5.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό και 8.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση της Σαμοθράκης, μαζί με την Μάνδρα Αττικής και τους άλλους δήμους που επλήγησαν. 

Το θέμα είναι η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών που θα καθορίσει τα κριτήρια, ποιά θα είναι αυά και αν τα καλύπτουν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης που επλήγησαν. Γιατί στην προηγούμενη καταγραφή οι όροι ήταν πολύ αυστηροί και μόλις 25 άτομα από το νησί εγκρίθηκε να αποζημιωθούν και αυτά με ελάχιστα χρήματα.
Συγκεκριμένα, το Άρθρο 4 αναφέρει τα εξής:
1. Χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017, των περιοχών που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ειδικότερα στους Δήμους Σαμοθράκης, Σύμης, Αγιάς Λάρισας, Τεμπών Λάρισας, Τρικαίων, Καλαμπάκας Τρικάλων, Φαρκαδόνας Τρικάλων, Πύλης Τρικάλων, Κατερίνης, Χανίων, Πλατανιά Χανίων, Αποκορώνου Χανίων, Κέρκυρας και στους πληγέντες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση του προηγούμενου εδαφίου ανέρχεται, για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί, στο ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ανά κατοικία και για τα φυσικά καινομικά πρόσωπα των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό των οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ ανά επιχείρηση.
2. Το επίδομα της παραγράφου 1 είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, καθορίζονται η διαδικασία, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια και κάθε άλλο ζήτημα τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα για τη χορήγηση του επιδόματος του παρόντος άρθρου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Ν 4501-2017 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαμοθράκη: Δυο μήνες απ’ τη βιβλική καταστροφή και οι πολίτες δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*