SAMSUNG CAMERA PICTURES

Διδυμότειχο: Ελληνοβουλγαρική συνεργασία δήμων σε θέματα τηλεϊατρικής με Dimitrovgrad, Παρανέστι

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην βουλγαρική πόλη Dimitrovgrad η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου “SMARTMEDICINE – SMART_MED”, που υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020» (INTERREGV-A 2014-2020).

Στο έργο συμμετέχουν το Τ.Ε.Ι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δια του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, ο Δήμος Παρανεστίου Δράμας, ο Δήμος Διδυμοτείχου και ο Δήμος του Dimitrovgrad της Βουλγαρίας. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους των ακριτικών δήμων Διδυμοτείχου, Παρανεστίου και  Dimitrovgrad μέσω της τηλεϊατρικής και της εξ αποστάσεως διάγνωσης με την χρήση των ΤΠΕ. Τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν αφορούν στους μεμονωμένους ασθενείς, στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και στην κοινωνία.

Από την πλευρά του ΤΕΙ συμμετείχαν οι καθηγητές Ευστάθιος Δημητριάδης, (Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου), Δημήτριος Μαδυτινός (Μέλος της ομάδας έργου) και ο κ. Χριστοφορίδης Σοφοκλής (Διοικητικός υπάλληλος, μέλος της ομάδας έργου).

Τον Δήμο Διδυμοτείχου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Τοπαλούδης και Αναστάσιος Κελεσίδης.