Οικειοποιούνται αδίστακτα τις δωρεές του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος” για επικοινωνιακούς λόγους

Οικειοποιούνται αδίστακτα τις δωρεές του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος” για επικοινωνιακούς λόγους

 

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στην περιοχή μας την Κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο αλλά και τα τοπικά της στελέχη διαφόρων αρμοδιοτήτων, να οικειοποιούνται αδίστακτα ΔΩΡΕΕΣ του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος” που αφορούν την περιοχή μας, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Την στιγμή δηλαδή που το συγκεκριμένο ίδρυμα, με την σπουδαία προσφορά ιδιαίτερα στους καιρούς της τεράστιας οικονομικής κρίσης διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προς επίλυση προβλημάτων κυρίως στον τομέα της υγείας, οι σημερινοί κυβερνώντες με την τεράστια ικανότητα τους στον επικοινωνιακό τομέα, προσπαθούν να παρουσιάσουν τις συγκεκριμένες ενέργειες ως επιτεύγματα της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τρία κλασικά παραδείγματα που έγιναν τελευταία στην περιοχή μας το αποδεικνύουν.

  1. Τελευταίο κλασικό παράδειγμα, η ανακοίνωση του Διοικητή του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη, για την 4ήμερη παρουσία των κινητων μονάδων από το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” στην Σαμοθράκη, όπου δεκάδες γιατροί και άλλο προσωπικό υπέβαλλαν σε ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις τους κατοίκους. Ο κ.Αδαμίδης έσπευσε με λεπτομερή ανακοίνωση του να παρουσιάσει όσα σπουδαία έγιναν από τα στελέχη του ιδρύματος, ευχαριστώντας φυσικά το Ίδρυμα-πως θα μπορούσε να μην το κάνει άλλωστε- και υπογράφοντας την ανακοίνωση. Όλα αυτά την στιγμή που δεν έχει ως Διοικητής του ΠΓΝΑ την παραμικρή αρμοδιότητα ούτε για την Σαμοθράκη, ούτε για το Κέντρο Υγείας της, αφού ανήκουν στην 4 ΥΠΕ και τον κ.Πλωμαρίτη.  Απλά με την συγκεκριμένη επικοινωνιακή, Συριζέικη λογική και τακτική, είναι ξεκάθαρο ότι θέλησε να παρουσιάσει και ως συμβολή δική του και του ΠΓΝΑ την όλη εξέλιξη.

2) Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και εγκαινίασε το νέο Γραμικό Επιταχυντή του ΠΓΝΑ, ΔΩΡΕΑ επίσης του “Ιδρύματος Συαύρος Νιάρχος”. Με τις απαραίτητες δηλώσεις φυσικά τόσο από το ίδιο, τον Διοικητή κ.Αδαμίδη, τους τοπικούς βουλευτές που κοινοποιούσαν το θέμα στις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν όμως ο υπεύθυνος γιατρός για την λειτουργία του τμήματος, είπε στον κ.Πολάκη ότι με το νέο μηχάνημα ο χρόνος θεραπείας των καρκινοπαθών που το χρησιμοποιούν αυξάνεται και έτσι λιγότεροι πλέον εξυπηρετούνται και ΖΗΤΗΣΕ από την Κυβέρνηση να δώσει λύση με έναν δεύτερο επιταχυντή, ο κ.Πολάκης και η κουστωδία του σφύριζαν αδιάφορα, μια και θα πρέπει να διαθέσουν χρήματα.

Αποκορύφωμα φυσικά ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που από το βήμα του Αναπτυξαικού Συνεδρίου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, επιχείρησε το ίδιο αδίστακτα και ξεδιάντροπα να οικειοποιηθεί την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΩΡΕΑ του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος” στην Κομοτηνή,   κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της πόλης που θα αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο Σισμανόγλειο. Για αρκετή ώρα λοιπόν έλεγε ότι αυτός κατάφερε και… έπεισε τον εκπρόσωπο του ιδρύματος, να δώσει τα χρήματα για νοσοκομείο στην Κομοτηνή και όχι για βελτιώσεις στον “Ευαγγελισμό”. Φυσικά στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση του που δίνει λύσεις, αυξάνει την χρηματοδότηση για την υγεία και βελτιώνει τα πράγματα, όταν η προτεραιότητα της για τις προσλήψεις είναι η πρόσληψη τραπεζοκόμων, καθαριστριών και σεκιούριτι, που και αυτοί φυσικά χρειάζονται, αντί να δίνει το “βάρος” σε νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς.