Συνάντηση των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης με τον υπουργό Παιδείας. Τί του… έψαλαν

Συνάντηση των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης με τον υπουργό Παιδείας. Τί του… έψαλαν

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου είχαν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης· Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλατζή, χθες Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  στην Αθήνα.

Αν και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Διδυμοτείχου αναφέρει πως η συνάντηση έγινε μέσα σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τις Μητροπόλεις της Θράκης και το Υπουργείο Παιδείας –  Θρησκευμάτων και οι σχέσεις με τις μουσουλμανικές κοινότητες εν όψει της αναβάθμισης των Μουφτειών και της προαιρετικής εφαρμογής της Σαρίας στο οικογενειακό δίκαιο, με δεδομένο ότι πριν το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο οι τέσσερις ιεράρχες με κοινή επιστολή τα… έψαλαν στην Κυβέρνηση για την ανοχή της στο Τουρκικό Προξενείο, σίγουρα όλα δεν ήταν… ρόδινα στη συνάντηση.

Το δελτίο τύπου αναφέρει πάντως ότι έγινε γόνιμος διάλογος στον οποίο εκατέρωθεν εκφράσθηκαν οι τοποθετήσεις της Εκκλησίας και της Πολιτείας για διμερούς ενδιαφέροντος θέματα.