Διδυμότειχο: Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής και τη Σχολή Αστυφυλάκων χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη

Διδυμότειχο: Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής και τη Σχολή Αστυφυλάκων χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος απ΄την λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Του πιο ελπιδοφόρου κεφαλαίου στη σύγχρονη ιστορία του Διδυμότειχου.

Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής όπως και η Σχολή Αστυφυλάκων έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην καθημερινή και εν γένει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης και η παρουσία των εκατοντάδων φοιτητριών και νεαρών αστυφυλάκων δίνουν “ζωή” στην ακριτική περιοχή.  Κάθε χρόνο ανανεώνεται ο νεανικός πληθυσμός της πόλης και της προσδίδει μια ενδιαφέρουσα δυναμική, η οποία όμως θα πρέπει και να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.

Όλοι οι φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να εργαστούν, ώστε και μετά από δέκα χρόνια, το 2027, να γιορταστούν τα 20 χρόνια από τη λειτουργία του. Γιατί πολλά ακούγονται και θα πρέπει να αποφευχθεί αυτό που έγινε πριν λίγα χρόνια, επί της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, όταν έκλεισε η Σχολή Αστυφυλάκων.Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο και με το τμήμα Νοσηλευτικής, αλλά αυτό να ενισχυθεί, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Η φωτογραφία είναι από την πρώτη γενιά των φοιτητριών, πριν δέκα χρόνια(2007-2017).