Ποιός κοροϊδεύει ποιόν με την Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης;

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν με την Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης;

Ψηφίστηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ρύθμιζε μια σειρά από ζητήματα, κατατέθηκαν δεκάδες άσχετες τροπολογίες από διάφορα άλλα υπουργεία, αλλά καμιά αναφορά στην δημιουργία Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη δεν υπήρξε.

Οπότε το ερώτημα είναι ποιος δουλεύει ποιόν στο συγκεκριμένο θέμα; Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής όταν επισκέφθηκε την 13η και 14η Νοεμβρίου 2017 την Αλεξανδρούπολη, δέχθηκε τα επιχειρήματα υπέρ του καθορισμού   της έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη και υποσχέθηκε να προχωρήσει το θέμα. Μάλιστα τόσο ο ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης όσο και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, που προβλήθηκε δεόντως και από τα γνωστά τοπικά ΜΜΕ που έχουν ξεπεράσει ακόμα και το avgi.gr σε προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης, χάρη στις άριστες σχέσεις τους με την βουλευτή Νατάσσα Γκαρά. Είναι τα ίδια μέσα πάντως, που παράλληλα έχουν άριστες σχέσεις και με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, τον οποίο επίσης υπερπροβάλλουν.

Πέρασαν όμως 10 μέρες, το νομοσχέδιο ήταν κατατεθειμμένο από τον Οκτώβριο και συζητούνταν στην Βουλή και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης… ΘΥΜΗΘΗΚΕ να στείλει επιστολή στον κ.Κουρουμπλή και να ζητήσει να συμπεριληφθεί η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης σε αυτό, την ημέρα που γινόταν η ψήφιση του. Στις 23 Νοεμβρίου. Μάλιστα έγινε χαμός στα αθηναϊκά ΜΜΕ, επειδή κατατέθηκε μια τροπολογία-μαμούθ 114 σελίδων στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και έφερε την υπογραφή των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Όμως στο νομοσχέδιο «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού Προσωπικού συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις» που τελικά ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν υπάρχει πουθενά ο  ορισμός της Έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

Το φοβερό ξέρετε ποιό είναι; Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη λίγο μετά την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας, δήλωνε με υπερηφάνεια ότι εξασφάλισε δέσμευση του κ.Κουρουμπλή ότι θα υλοποιηθεί ο ερχομός της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα υποστήριξε πως όταν του έθεσε το ενδεχόμενο να έρθει η Σχολή Λιμενοφυλάκων που τώρα λειτουργεί στον Πειραιά, ο υποπυργός τον… μάλωσε και του  είπε να μην έχει χαμηλές προσδοκίες και να επιμείνει στην Λιμενική Ακαδημία!!!

Ποιός δουλεύει ποιόν τελικά στο συγκεκριμένο θέμα; Ο υπουργός που έδωσε απλά μια υπόσχεση μια και βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο δήμαρχος Βαγέλης Λαμπάκης που έδειχνε σίγουρος πως θα τηρηθεί η υπόσχεση και δεν έκανε τίποτα εδώ και ένα μήνα από την κατάθεση μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου που ενώ… πανηγύριζαν δεν έφεραν και αυτή μια τροπολογία μαζί με τόσες άλλες(και μάλιστα άσχετες) στο ψηφοδέλτιο που ψηφίστηκε ή όλοι μαζί;

ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΣΧΥΕΙ. Δυστυχώς…