Αλεξανδρούπολη: Η δημοπρασία έφερε τελικά 7-και όχι μία-επιχειρήσεις στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο

Αλεξανδρούπολη: Η δημοπρασία έφερε τελικά 7-και όχι μία-επιχειρήσεις στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο

Επτά επιχειρήσεις και όχι μία που είχε αποφασιστεί αρχικά, έφερε τελικά η δηυμοπρασία που διενεργήθηκε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης για την εκμίσθωση των χώρων του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, που θα λειτουργήσει για τις ημέρες των εορτών στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης. 

Το θέμα ανέδειξε το evros-news.gr, η μοναδική ιστοσελίδα που ανέφερε ότι έγιναν κυριολεκτικά ΜΠΑΧΑΛΟ στο δήμο Αλεξανδρούπολης επειδή αρχικά επιλέχθηκε μόνο ένας επαγγελματίας για τον χώρο, κάτι που προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις ακόμα και από συμβούλους της πλειοψηφίας. Τελικά και λόγω των έντονων διαμαρτυριών, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής και έπειτα από δημοπρασία και δημόσιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε, αντί για την εγκατάσταση ( προνομιακά ) μιας επιχείρησης- κατατέθηκαν άλλες έξι προσφορές από επιχειρήσεις  και επαγγελματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάχαλο έγιναν στον δήμο Αλεξανδρούπολης με το Χριστουγεννιάτικο πάρκο…

Συνολικά δηλαδή  7 προσφορές για εκμίσθωση του χώρου. Κάτι που φυσικά θα φέρει και περισσότερα έσοδα στα ταμεία του δήμου της πόλης. Έτσι αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι ο ανταγωνισμός και οι σωστές ( νόμιμες ) διαδικασίες-έναντι των χαριστικών συμβάσεων και απ ευθείας αναθέσεων και μάλιστα χωρίς δημοσιότητα (στα μουλωχτά δηλαδή) οδηγούν σε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και για το Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και για περισσότερες επιχειρήσεις να δουλέψουν και να κερδίσουν ασφαλώς, αλλά και μαζί με αυτές και επιπλέον θέσεις ερφασίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με τις 7 επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στο Πάρκο Χριστουγέννων

ΠΑΡΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ