Θα γνωρίσουν το Εβρίτικο μέλι στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Θα γνωρίσουν το Εβρίτικο μέλι στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας , ανάμεσα τους φυσικά και το σπουδαίο, αυθεντικό, Εβρίτικο μέλι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Περισσότεροι από 250 μικροί Έλληνες παραγωγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα τους ενώ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfooods (συνδυασμός τριών υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας) μέλι Π.Ο.Π Βυτίνας, μέλι από γτον Έβρο, τη Θράκη γενικότερα, τη Χάλκη κ.α.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας που παράγουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι: από τα νησιά μας (Κέα, Κάλυμνο, Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Θάσο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Έβρος, Μάνη, Καρπενήσι, Σούλι,  Τρίκαλα, Ροδόπη, Πιερία, Ιωάννινα) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία).

Επίσης, θα ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες προϊόντων όπως η γύρη και ο βασιλικός πολτός ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο αντλείται το δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Με σπάνιες ποικιλίες μελιού και νέα προϊόντα το "9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας"

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 1/12 16:00 – 21:00

Σάββατο 2/12 10:00 – 21:00

Κυριακή 3/12: 10:00 – 21:00

Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για AMEA και παιδιά έως 12 ετών.

Φεστιβάλ Μελιού – το πιο γλυκό φεστιβάλ!

9o Φεστιβάλ Ελ. Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας1,2 και 3 Δεκεμβρίου, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Θα κολλήσετε! #festivalmeliou

Gepostet von Φεστιβάλ Μελιού am Dienstag, 7. November 2017

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

ΜΕΛΗ:

  • Β. Ντούρaς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας
  • Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
  • Κ. Καρατάσιου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, Επόπτρια Μελισσοκομίας
  • Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»

Με σπάνιες ποικιλίες μελιού και νέα προϊόντα το "9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας"

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρωινή Συνεδρία

Προεδρείο: Ν. Κατσαρός –  Β. Ντούρας – Ν. Εμμανουήλ                                                                                                            10.00 – 10.15   Προσέλευση – Εγγραφές

10.15 – 10.30   Χαιρετισμοί

10.30 – 10.45  Το μέλι στην Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή. Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

10.45 – 11.15  Η νοημοσύνη των Φυτών και οι Μέλισσες. Α. Θρασυβούλου, Ομότιμος Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.15 – 11.30  Ντόπιοι Πληθυσμοί Μελισσών και Γενετική Βελτίωση. Με Ποιον Τρόπο και σε Ποια Κατεύθυνση. Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

11.30 – 11.45  Παγκόσμια Νομοθεσία και Ποιότητα Μελιού. Α. Θρασυβούλου, Ομότιμος Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.45 – 12.00  Μελισσοκομικές Διαδρομές στην Κρήτη. Μ. Μαυρουπλάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου, Μέλος ΔΣ ΟΜΣΕ

12.00 – 12.15  Δράσεις του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος και Πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την Μελισσοκομία. Μ. Τζιτζινάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ

12.15 – 12.30  Πιστοποιημένη Εκπαίδευση. Προστιθέμενη Αξία στον Επαγγελματία Μελισσοκόμο. Α. Μ. Γιάντση, Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ)

12.30 – 12.45  Μελισσολογία – Μελισσοκομία. Υπάρχουν Διαφορές; Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

12.45 – 13.00  Μελισσοτροφικά Φυτά της Ελληνικής Χλωρίδας. Δρ. Ν. Σαμαρίδης, Βοτανολόγος ΑΠΘ

13.00 – 13.15  Η Προσφορά των Μελισσών στον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και την Οικονομία, Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας   (Ο.Μ.Σ.Ε.)  

13.15 -15.15   Στρογγυλό Τραπέζι «Επιχειρηματικότητα και Προώθηση του Μελιού και Προϊόντων του στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά». Συντονιστής: Ν. Κατσαρός

  • Λ. Παπακωνσταντινίδης, Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝ.Δ.Υ. Ο.Ε.Υ)
  • Γ. Πίττας, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών – Συσκευαστών & Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ)
  • Α. Σωτηριάδης, Πρόεδρος ΜΕΛΙΝΤΑ ΕΠΕ
  • Α. Μακρής, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)
  • Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (Ο.Μ.Σ.Ε.)
  • Γ. Πανονίδης, Γεωπόνος
  • Δ. Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος
  • Εκπρόσωποι Φορέων

15.15 -15.30  Ερωτήσεις

15.30 -15.45  Συζήτηση

15.45 Διάλειμμα

Με σπάνιες ποικιλίες μελιού και νέα προϊόντα το "9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας"

Απογευματινή Συνεδρία

Προεδρείο: Η. Χαλακατεβάκης, Δρ. Γ. Μπαλωτής, Κ. Καρατάσιου

18.00 – 18.15   Η Μελισσοκομία Σήμερα και τι Προσδοκούμε για το Αύριο.  Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων

18.15 – 18.30   Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας  Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής, Γεωπόνος ΙΓΕ

18.30 – 18.45  Ποιο είναι το καλύτερο Μέλι.  Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, Επόπτρια Μελισσοκομίας

18.45 – 19.00  Η Επισήμανση του Μελιού, των Μελισσοκομικών Προϊόντων και των Προϊόντων με Μέλι. Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Διευθυντής HELLASCHEM  

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Προεδρείο: Α. Τσουκαλάς, Ν. Κατσαρός, Ν. Ηλιόπουλος

10.15 – 10.30   Προσέλευση Συνέδρων

10.30 – 10.45   Νομοθετικό περιβάλλον για το συσκευασμένο μέλι. Θ. Κλαδά, Γενικό Χημείο του Κράτους

10.45 – 11.00 Σύγχρονες Μέθοδοι Ανάλυσης Νοθείας Μελιού. Γ. Σειραγάκης, Διευθυντής Food Allergens Laboratory

11.00 – 11.15 Ανοίγοντας τους Δρόμους του Μελιού στην Παγκόσμια Αγορά. Α. Ι. Τσουκαλάς, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού APIVITA

11.15 – 11.30  Διαδικασίες Εξαγωγής Μελιού και Προϊόντων του. Τζ. Σκοτίδη, Σύμβουλος Εξαγωγών και Διαχείρισης Εξαγωγικών Διαδικασιών

11.30 – 12.00  Οι ασθένειες της Μέλισσας και η Αντιμετώπιση τους. Β. Λιάκος, τ. καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

12.00 – 12.15  Έλεγχος Ποιότητας, Χρόνου Ζωής, Νοθείας και Δόλιων Πρακτικών στο Βασιλικό Πολτό, τη Γύρη και σε άλλα Μελισσοκομικά Προϊόντα.                     Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Διευθυντής HELLASCHEM

12.15 – 12.30  Πλεονεκτήματα και Χειρισμοί Ευρύχωρης Κυψέλης. Ι. Αλεξάκης, Μελισσοκόμος

12.30 – 12.45  Ελληνικός Συλλέκτης Δηλητηρίου Μελισσών. Ε. Μανδηλαράς

12.45 – 13.00 To Μελισσοκομικό Πάρκο της Anel – Honey Park, Κ. Βουδούρης, Γεωπόνος

13.00 – 13.15  Μέλι σε Σκόνη, Νέες Εφαρμογές και Αξιοποίηση της Υπεραξίας των Πολύτιμων Στοιχείων του. Χ. Μαντάς, MSc Μηχανικός Βιοσυστημάτων

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*