Μελαγχολία να βλέπεις τον έντιμο μια ζωή Καίσα να καλύπτει-χειροκροτώντας- τον Καμμένο

Μελαγχολία να βλέπεις τον έντιμο μια ζωή Καίσα να καλύπτει-χειροκροτώντας- τον Καμμένο

Δεν θέλω να μπω στην ουσία των όσων συζητήθηκαν χθες στην Βουλή, αν και όλοι κατάλαβαν ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει μπλέξει άσχημα στην υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και τον καταδικασμένο για λαθρεμπόριο μεσάζοντα. Ούτε στην αμήχανη θέση του Πρωθυπουργού. που προσπαθούσε μάταια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προφανώς για να μην χάσει την εξουσία. 

Θα σταθώ σε επίπεδο νομού και ειλικρινά σας λέω, αισθάνθηκα μελαγχολία βλέποντας στην τηλεοπτική μετάδοση τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργο Καίσα, τον έντιμο μια ζωή γιατρό από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, που κανένας δεν μπορεί να του προσάψει το παραμικρό σε θέματα εντιμότητας, να στηρίζει χειροκροτώντας τον Καμμένο για αυτή την τουλάχιστον… περίεργη υπόθεση.

Είναι δυνατόν γιατρέ για μια βουλευτική καρέκλα να ανέχεσαι και να στηρίζεις καθήμενος μπροστά-μπροστά, δίπλα στον συνάδερφο σου κ.Μαντά, τον Καμμένο; Να σε δείχνει η τηλεόραση πρώτο πλάνο να υπερασπίζεσαι έναν άνθρωπο σαν τον Καμμένο; Καλά, για το γεγονός ότι… καταπίνεις εσύ, ένας αριστερός με τέτοια πορεία ζωής να πουλιούνται όπλα στην Σαουδική Αραβία για να σκοτώνονται παιδιά στην Υεμένη και σε άλλες χώρες, δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα. Όλες αυτές τις “ευαισθησίες” εσύ, η Γκαρά και ο Ρίζος τα έχετε ξεχάσει προκειμένου να κρατήσετε την βουλευτική καρέκλα και αποζημίωση. 

Ντροπή γιατρέ μου. Ντροπή. Κρίμα για τους συγχωριανούς σου από το Ελληνοχώρι, που μπορεί και να σε έβλεπαν κάποιοι χθες στο καφενείο και σίγουρα δεν θα ένοιωθαν καθόλου άνετα για σένα.

Κώστας Πιτιακούδης