Πτήσεις από Φραγκφούρτη, Αθήνα και Μπακού(Αζερμπαϊτζάν) για Αλεξανδρούπολη σκέφτεται η RYANAIR

Πτήσεις από Φραγκφούρτη, Αθήνα και Μπακού(Αζερμπαϊτζάν) για Αλεξανδρούπολη σκέφτεται η RYANAIR

Πτήσεις από δυο πόλεις του εξωτερικού και την Αθήνα προς το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης εξετάζουν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας RYANAIR, μετά την συνάντηση που είχαν πριν λίγο καιρό με την τριμελή αντιπροσωπεία θεσμικών από την περιοχή του Έβρου και αποκάλυψε το evros-news.gr.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα κορυφαία στελέχη της ιρλανδέζικης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, στις συζητήσεις με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Θράκης Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Χατζημιχαήλ και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ανέφεραν τρεις πόλεις από τις οποίες θα μπορούσαν υπό κάποιες προϋποθέσεις να αποφασίσουν πτήσεις προς την Αλεξανδρούπολη.

Προτεραιότητα έθεσαν μάλιστα πτήσεις από πόλη της Κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα την Γερμανία, αφού πιστεύουν ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν από εκεί πολλοί Έλληνες μετανάστες που έρχονται στην Θράκη, αλλά και Τούρκοι που κατάγονται από περιοχές της Ανατολικής Θράκης, όπως την Ραιδεστό την Κεσσάνη, την Ανδριανούπολη. Κι αυτοί θα έβλεπαν με πολύ θετική διάθεση την χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης πτήσης, η οποία θα ήταν και αρκετά φθηνή οικονομικά σε σχέση ακόμα και με αυτές τις Turkish Arlines για την Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα ανέφεραν ξεκάθαρα την Φραγκφούρτη, το αεροδρόμιο της οποίας είναι το κορυφαίο της Γερμανίας.

Φυσικά έγινε κουβέντα για πτήσεις από την Αθήνα, αλλά εκεί υπάρχουν κάποιες ενστάσεις και ερωτηματικά κατά πόσο θα καλύπτεται από το επιβατικό κοινό που θα την χρησιμοποιεί από και προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ έγινε αναφορά και σε πτήσεις από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όχι φυσικά καθημερινές. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης είναι ανερχόμενη οικονομικά, υπάρχει ο αγωγός ΤΑΠ που κατασκευάζει η αζέρικη εταιρεία, ενώ με την προοπτική της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού κόμβου με το φυσικό αέριο, θα είχε πιθανόν σημαντικό ενδιαφέρον και κίνηση μια τέτοια γραμμή.

Οι υπεύθυνοι της RYANAIR υποσχέθηκαν στους Χατζηκωνσταντίνου, Χατζημιχαήλ και Λαμπάκη ότι κλιμάκιο από εξειδικευμένα στελέχη της θα επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη για να έχουν συζητήσεις με τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη, τους τρεις θεσμικούς αλλά και κάποιους ακόμα που εκπροσωπούν την περιοχή, πριν αποφασίσουν τί μέλλει γενέσθαι. Μέχρι τώρα πάντως αυτή η επίσκεψη δεν έχει πραγματοποιηθεί.