Τους χρωστάνε χρήματα από πέρυσι και δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Πρόβλημα με τους αποχιονισμούς

Τους χρωστάνε χρήματα από πέρυσι και δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Πρόβλημα με τους αποχιονισμούς

Πάνω από 100.000 ευρώ χρωστά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε εργολάβους και ιδιοκτήτες μηχανημάτων που συνέβαλαν στους περσινούς αποχιονισμούς στο οδικό δίκτυο του Έβρου και επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει λύση, αρκετοί δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις φετινές εργασίες αποχιονισμών, που σίγουρα θα απαιτηθούν.

Όπως ήδη αναφέραμε, στην πρόσκληση της Αντιπεριφέρειας Έβρου για τους φετινούς αποχιονισμούς παρέμεινε μικρή η συμμετοχή, αφού εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μόνον για το 50% των μηχανημάτων που απαιτούνται για τις εργασίες αποχιονισμού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη το παραδέχθηκε επιβεβαιώντας το πρόβλημα, αλλά θεωρεί ότι η δυσλειτουργία αυτή προκύπτει εξαιτίας του νέου νόμου 4412 για τις προμήθειες.

“Στο διαγωνισμό που ξεκίνησε τον Αύγουστο μόνο το 50% ανταποκρίθηκε από τους εργολάβους. Ζητούσαμε 82 μηχανήματα και εμφανίστηλκαν μόνο 43 μηχανήματα. Είναι και απλήρωτοι από πέρυσιο, αλλά ο έχων λαμβάνειν ποτέ δεν χάνει από το δημόσιο. Υπήρξε πρόβλημα με την διαδικασία. Πέρυσι την κάναμε ανά δήμο και θεωρήθηκε από τον Επίτροπο νομικότητας κατάχρηση έργου και έτσι έμειναν στον “αέρα” αυτές οι πληρωμές. Πήγαμε λοιπόν σε έναν διαγωνισμό για φέτος και του χρόνου, αλλά αρκετοί επειδή είναι ηλεκτρονικός διαγωνισμός είχαν πρόβλημα με την ηλεκτρονική υπογραφή πρόβλημα και το 50% δεν μετείχε.

Με αυτά τα μηχανήματα δεν μπορεί να καθαριστεί ο Έβρος από τα χιόνια. Γι΄αυτό ζητήσαμε να ξαναπροκηρυχθεί αρχές Δεκέμβρη ώστε με κάποια άλλη διαδικασία να βρεθούν και τα υπόλοιπα μηχανήματα που απαιτούνται. Κάναμε αγώνα για να πάρουν τα χρήματα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν οι γραφειοκρατικές δικαδικασίες και πάνω από 100.000 ευρώ εξακολουθούν να οφείλονται στους ανθρώπους. Προσπαθήσαμε να τους πληρώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ψάχνουμε έτσι τρόπο να λύσουμε το πρόβλημα”.