Οι Θρακιώτες του Μονάχου αναβιώνουν το έθiμο της “Βαρβάρας” και χορεύουν(video)

Οι Θρακιώτες του Μονάχου αναβιώνουν το έθiμο της “Βαρβάρας” και χορεύουν(video)

Ο Θρακικός Σύλλογος Μονάχου “ο Δημόκριτος”, πιστός στις παραδόσεις και τα έθιμα θα προσφέρει αυτήν την Κυριακή την παραδοσιακή “Βαρβάρα” και καλεί όλους τους συμπατριώτες μας στην γερμανική πόλη, να δοκιμάσουν και να αναβιώσουν όλοι μαζί αυτό το έθιμο της Θράκης.

Παράλληλα επισημαίνει πως μαζί με το παραδοσιακό γλυκό, θα διασκεδάσουν με χορούς από τη Θράκη και όλη την Ελλάδα!! Η πρόσκληση είναι για αύριο από τις 11:00 μέχρι 13:00 στο SBZ Sendling, Danklstraße 34, 81371 München.

Όπως μάλιστα αναφέρει σε ανακοίνωση του: “Το έθιμο της Βαρβάρας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λαϊκής λατρευτικής παράδοσης της Θράκης και συνεχίζεται αδιάκοπα στο πέρασμα των αιώνων. Και κάθε φορά που ξημερώνει η 4η Δεκεμβρίου, η μνήμη όλων γυρίζει πίσω σε εκείνα τα κρύα πρωινά που ανοίγαμε τα μάτια μας και μας περίμεναν οι σουπιερίτσες (μπολ τα λέμε σήμερα) με την αχνιστή Βαρβάρα και το σπίτι μοσχοβολούσε σουσάμι και κανέλα”.
                              Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Λόγου, Τέχνης

Ο εξαιρετικά δραστήριος σύλλογος του Μονάχου πήρε όμως μέρος και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Λόγου, Τέχνης με παρουσία του χορευτικού του στην εκδήλωση-παρουσίαση της τριλογίας της Άννας Γαλανού «Οι δρόμοι της καταιγίδας»

https://www.facebook.com/sefto.sinanovic/videos/10213962645931933/

Το χορευτικό του Θρακικού Συλλόγου “Δημόκριτος” Μονάχου “έντυσε” χορευτικά με όμορφο τρόπο την πολύ πετυχημένη αυτή εκδήλωση και καταχειροκροτήθηκε.

https://www.facebook.com/sefto.sinanovic/videos/10213958722793857/

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*